Blog

Fem en fredag 2022 v48: Förberedelser

Det gula guldet i jultappning 😉

God morgon i grårusket! Idag är det en tuff morgon, jag är trött och girning för ingen som helst anledning egentligen. Men jag kände mig lite pigg när jag var hemma men det varade inte många minuter 😉

En av julkulorna jag sätter i köksgardinerna, stora och söta!

Idag är det jag som fixar fredagsfrukosten på kontoret och sen tar vi en arbetsdag innan vi tar en lugn helg. Jag vill pynta lite inför julen, baka och läsa böcker. Jag är på sluttampen av Keplers Spindeln och det är spännande och jag vill egentligen bara ligga i min säng och läsa bok hela dagen.

Nomnom, saffransbullar!

Först kör vi en Fem en Fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Förberedelser!

Julmuggarna som jag älskar så!

1. Hur förbereder du för julen inför första advent? Hmm…. ja, jag tror mest att det är mitt mindset som ändras, där jag helt enkelt börjar tänka på Julen just vid advent. Innan första advent så tänker jag inte alls på Julen. Vill inte se juldekorationer i affärerna, vill inte äta lussebullar eller pepparkakor. Jag vill inte förstöra december och julmyset helt enkelt! Sen sätter jag ju upp adventsstjärnor, tar fram julmuggarna (älskar dem) och bakar eller köper saffransbullar! Då är det advent för mig och starten på Julen.

En av de andra julkulorna i köksgardinerna.

2. Finns det något du alltid måste göra inför jul? Se Die Hard som är bästa julfilmen 😉 Måste också få äta gräsliga mängder saffransbullar.

Sötaste lilla tomten som brukar få ligga på spiselkransen.

3. Vad har du kvar att göra inför julen? Oj, allt! Pynta, sätta upp granen, byta gardiner/sätta upp rosetter på gardinerna, köpa julklappar, baka saffransbullar osv osv osv. Det är inget som är klart förutom adventsstjärnorna och julmuggarna =)

En stor stjärna i ett vardagsrumsfönster

4. Ordnar du hembakat eller färdigköpt julbak/godis? Hembakt nästan alltid. Det jag köper är marsipangrisar till dem som gillar det, annars så bakar antigen jag eller mamma allt annat. Jag brukar också baka saffransbiscotti samt chokladtryfflar och ge bort. Det är mysigt!

Bron! Adde tvättade av trappen igår, så denna bilden visar tyvärr fortfarande en smutsig trapp, men det får vara. Väldigt mycket ljusare numera =)

5. När kommer granen in i värmen? Hmmm…. tror att den kommer upp i helgen eller nästa vecka. Jag är gräsänka från och med söndag till fredag så då blir det nog en hel del fixade. Älskar julgranens sken!

Förra årets gran, och årets gran kommer se väldigt lik ut! Gillar grönt och vitt!

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. säger:

  Fin gran! Och jag som vill planera i lugn och ro före, inte stressa i december och springa i fulla affärer, då vill jag bara ta det lugnt… Maken bytte gardiner i köket, måste komma ihåg köpa mistel 💕

  1. Karoleen säger:

   Var kan man köpa mistel? Jag har inte sett “riktigt” mistel nån stans. Ja, man vill ha lugn och ro, bara mysa hela december!

 2. så jättefin gran! och lyktorna på trappan och stjärnan i fönstret! tomten är ju jättesöt! barnen hade julmuggar och små julbrickor medan de bodde hemma. jag använder mina sedvanliga jättemuggar för té och kaffe

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! På äldre dagar har jag velat ha en lite juligare servis, men jag har inte platsen och då blir jag glad av mina två muggar. Det räcker gott!

 3. säger:

  Ditt svar på fråga ett stämmer jag in i helt och hållet. Affärerna startar på tok för tidigt och det tar bort lite av julstämningen tycker jag. Så det gäller att blunda fram till advent! Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, det är inte alls kul tycker jag! Jag tröttnat =(

 4. Älskar dina julmuggar! Jättefina!
  Du verkar ju verkligen gå “all in” för den här helgen. Härligt!

  1. Karoleen säger:

   Jajjamän! =)

 5. Violen säger:

  Är tomten helt utarbetad? Det är mycket att stöka med inför julhelgen!

  1. Karoleen säger:

   Jajjamän, han behöver vila 😉

 6. säger:

  Jag håller med dig om att julförberedelserna ska vänta till första advent, förstår inte varför affärerna påbörjar julstöket i september, till och med entusiasterna måste ju hinna tröttna.
  Jultomten som ligger och lurar är såå söt!

  1. Karoleen säger:

   Jamen precis, man vill inte tröttna innan julafton! Ha en fin helg!

 7. säger:

  Så duktig du är, och då jobbar du heltid och hinner med allt julpyssel ändå. Ja, det gjorde jag nog också när jag var yngre;-)

  Är ingen jul-människa, men dina julkulor och muggarna älskar jag. Såååå fina de är.

  Å vilken himla tur att du är gräsänka, då kan du gå loss på både pynt och bak:-)

  1. Karoleen säger:

   Som vanligt är du alldeles för snäll! 😉 Man hinner med mer än vad man tror tycker jag, samtidigt som att man alltid har för lite tid. Men men, det är livet! Hoppas du får en fin helg!

 8. […] Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Karoleen, Hanna, Susie, Violen, Ingrid, Anna, Emilie, […]

Kommentarer är stängda.