Blog

Fem en fredag 2020 v50: Röra

Fredag idag och det står Julfest med jobbet på schemat! Det ska bli kul, vi brukar kunna ha en riktigt trevlig kväll =) Men tills dess kör jag halvdags arbete hemifrån, kompar ut efter lunch och tar en lugn eftermiddag innan piff inför kvällen. ute har vi snö men inte alls lika kallt som tidigare dagar, bara kring -5 C. Idag är jag lite trött och har en molande huvudvärk som jag hoppas ska försvinna under dagen. Får köra på 5-stegskuren!

Bild från förra årets julfest! Party!

Blev ingen trip till Stockholm förra helgen pga Covid, men vi får se om vi lyckas denna helg istället!

Idag var Fem en fredag försenad hos ElisaMatilda, men veckans tema är Röra och vi tar och besvarar dem direkt och sen tar vi vidare tag i den här dagen!

Började jobba i sängen i morse, frös så mycket att jag behövde ligga kvar i sängen och värma mig med Maxen.

1. Vad har nyligen rört till sig hos dig? Jag skulle säga att det inte är så rörigt hos mig just nu! Om något är det att vi har lite bilstrul och det gör ju att det blir lite bökigt när man inte har de två bilarna som vi är vana vid att ha.

Kyligt värre!

2. Omger du dig generellt med ordning eller oreda? Jag försöker hålla ordning omkring mig, jag är ganska bra på att skapa ordning. Men ibland är jag även väldigt bra på att skapa oreda, men framförallt är det när något måste lösas direkt och jag inte har en plan. Har jag en plan, så löser det sig oftast direkt. Jag älskar att organisera och hitta på bättre lösningar, men det är inte alltid det blir så. Mår dåligt av oreda och kan bli tokig hemma ibland då det står saker framme i flera dagar, istället för att de ställs tillbaka där de ska vara eller om det inte finns en plats för dem.

Fina eken i slutet av byn!

3. Vilken röra äter du helst? Oj, intressant fråga! Skagenröra är ju väldigt gott, gillar också guacamole för det är väl en typ av röra? Sen gillar jag min hårda-ägg-röra som jag äter på Finn Crisp. Många goda röror finns det!

Bullen!

4. Var förvarar du alla de där småsakerna som inte har en egentlig plats? I diverse kartonger/lådor som blir lite “catch-all” när vi inte har någon bra plats för dem. Bredvid mikron i närheten av sidoentrén är också ett sånt ställe där mycket samlas.

Ölskar dessa ljus, trodde bara man kunde få denna effekt på Kammarljus, men tydligen går det lika bra med vissa Kronljus!

5. Vad har du nyligen behövt reda ut? En excel-fil på jobbet som jag har behövt justera för att innehålla något nytt.

Kallt ute och inne, samt väldigt dammigt tydligen! Suck, dags att damma av tehyllan 😉

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. Vi samsas med en bil, när barnen bodde hemma och hade körkort så hade vi flera besiktigade bilar på gården… nu åker vi mycket buss. Hoppas huvudvärken ger sig.

  1. Karoleen säger:

   Buss är smidigt om man kan ta det, funkar tyvärr inte för mig med tider osv. Men det är ju väldigt smidigt.

 2. Violen säger:

  Vi hade också bilstrul för ett tag sedan och det var riktigt besvärligt.
  Det är skönt att ha ordning och reda omkring sig och slippa leta efter saker titt som tätt.
  Önskar dig en riktigt trevlig kväll! Hoppas huvudvärken har försvunnit.

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma!

 3. Många fina bilder. Inte så förtjust i röror att äta men kanske bra att det är mindre rörigt på vissa plan 😀 hoppas det blev Stockholm och trevligt!

  1. Karoleen säger:

   Tyvärr ingen Stockholmsresa men vi får ta firandet i jul istället!

 4. säger:

  Hej, nu blev jag nyfiken på din hårda-ägg-röra! Gillar ägg, älskar finncrisp, berätta mer! Ha en jätteskoj kväll med jobbgänget

  1. Karoleen säger:

   Hårdkokt ägg som jag hackar tillsammans med majonnäs, svartpeppar, salt och salladkrydda. Så gott!

 5. ja, nu är det verkligen kallt. bra att ha en Max som värmer. Skagenröra är väldigt gott. alltid bra att ha en plan

  1. Karoleen säger:

   Visst är det! Ha en fin helg!

 6. Vi hade -18 här i morse, på tok för kallt tycker jag. Röror uppstår hos mig när jag är stressad, då hinner jag inte organisera. Men då kanske man behöver det som mest.

  1. Karoleen säger:

   Usch ja, det är lite för kallt. Men vi bor ju ändå i sverige 😉 Mmm… röror blir det oftast när man har ont om tid.

 7. […] Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Karoleen, Hanna, Violen, Ingrid, Lotten, Tant Augusta, Biggan, […]

Kommentarer är stängda.