Blog

Fem en fredag 2022 v49: Retro

God morgon från ett Vinterland! Vilken jäkla dängvinter det blev sådär plötsligt. Mysigt och ack så vackert! Vi har ca 7-10 minusgrader och några centimeter snö (som kom igår kväll) och SOLSKEN! Jag är kär i detta väder, det är det absolut finaste jag vet. Strålande sol, så där lagom kallt att det nyper i kinderna och gnistrande snö på träden.

Solsken och snö!

Så gårdagens lunchpromenad var så gott som perfekt! En glad vovve, lite snö och solsken. Perfekt energiboost! Hoppas på fler såna dagar framöver, Anders slaskade ju så hoppas verkligen att Julen braskar!

Sparbankseken!

Fredag idag hörrni! Och idag kommer Adde hem igen från en Övning, så skönt! Jag har saknat honom och det är lite ensamt när vi alltid är tillsammans annars, både Max och jag saknar! Jag kör en arbetsdag och tänker att jag ska försöka rodda ihop något gott till middag. Ska bara försöka komma på något gott! Har inte ätit så bra den senaste veckan, tycker det oftast är väldigt tråkigt att äta själv, är väldigt sällan sugen på något av det vi har hemma. Men mackor och korv med bröd eller popcorn är väl också mat?

Maxen!

I helgen firar vi Wilderbeasts 34 års dag, så upp till huvudstaden blir det, det var inte igår! Ska bli kul, tror senast vi var uppe hos lillebror var 2020 när han fyllde år. Och då var inte M med heller, så det ska bli roligt att se vad hon har gjort med lägenheten 😉

Maxen II – Lider pga löptik

Men nu kör vi Fem en Fredag tycker jag! ElisaMatildas tema för veckan är Retro! Ett roligt tema!

1. Vilken var den senaste fysiska bok du köpte? Senaste boken jag köpte var faktiskt två julklappar, en till Adde och en till pappa. Men om jag tänker på böcker till mig var det Keplers Spindeln som var senaste inköpet. Vilken bra bok det var, tyvärr hade jag listat ut den sista tvisten ganska tidigt, men boken är ju så bra skrivet! Och jag älskar Joona Linna! Han påminner mig om några av mina favoritkaraktärer Harry Bosch, Gunvald Larsson och Kay Scarpetta!

En riktigt bra bokserie!

2. Vilken CD lyssnade du senast på? Bruce Springsteens Letter to You för någon vecka sedan! Vi har en CD-spelare som stundtals går varm här hemma, mestadels med Bruce-skivor men också med andra. Vi har sparat alla våra skivor, de ligger tillgängliga i vardagsrummet och jag älskar att använda dem.

Bruce, Bruce, Bruce och åter Bruce… Och lite The Motorhomes 😉

3. När tittade du senast på DVD? I helgen så kollade vi på bästa Die Hard I och Die Hard II. Vi har ju en ganska gedigen DVD-samling som används ett par gånger i månaden. Vi har också 3 olika streamingstjänster, men de har tyvärr inte filmerna som vi tittar på regelbundet. Och eftersom vi redan har filmerna är det ju bara dumt och miljöidiotiskt att göra sig av med dem, om vi ändå tittar på dem.

HANS GRUBER! (Ja, inte i denna filmen då, men HANS GRUBER!)

4. Hur längesen var det du pratade via fast telefoni? Hmmm…. ja det var ju inte igår. Vi slopade våra fasta telefon för ett par år sedan, trots att vår täckning inte är 100%. Det ringde bara försäljare till numret och framförallt när Eckes startade, då blev vi nerringda av företag som ville att vi skulle köpa tvättmedel och städprodukter osv. Hur Adde skulle klättra i träd/fälla träd samtidigt som han använde tvättmedel var inte lätt att förstår 😉

Julmarknad på Vadstena Slott!

5. När använde du senast kontanter? Det var nog lika länge sedan som den fasta telefonen. Numera är swish överallt, så kontanter finns knappast. Jag var på 2 julmarknader förrförra helgen och tog då faktiskt med mig kontanter, men det var ingen som ville ha det. Swish is king! Och ska jag vara ärlig så har jag nog inte sett ett mynt på många år!

Vadstena julskyltning! Dessa lyktor blev jag förälskad i, men de kostade 650 kr/st och jag ville ha två, men det kändes liiite saftigt! Trots att jag älskade dem!

23 thoughts on “Fem en fredag 2022 v49: Retro

 1. Sol och snö är vacker kombination! Har aldrig varit i Vadstena, ser mysigt ut. Jag har varit på stan och letat efter vinylskivor med mitt fjortonåriga barnbarn! (vi hade NIXAT våra telefonen, inte många försäljare…)

  1. Vinyl har jag inte gått tillbaka till, har bara 1 skiva som jag värderar väldigt högt, men mest pga nostalgi och minnen! Vi har också NIXAt hjälper inte alls.

 2. Mmmm, jag älskar också sånt väder! Vi fick lite puder på marken i natt och det har snöat lite försiktigt nu på förmiddagen och även om jag helst skulle vilja ha flera decimeter med snö så räcker detta lilla till för att göra det betydligt ljusare i alla fall. Det ser ju ut att bli minusgrader även i helgen så jag hoppas att det får ligga kvar.

 3. väldigt vackra lyktor men priset var lite väl häftigt. det får väl bli en julklapp? den fasta telefonen åkte ut för många år sedan utan minsta saknad. kontanter försöker jag alltid ha för alla eventualiteters skull. Kay Scarpetta är en favorit, men jag kan inte minnas vad den långa blondsa tuffa kvinnan som spelade Scarpetta på film först hette

  1. Visste faktiskt inte att det fanns Kay Scarpetta filmer. Måste leta reda på dem direkt! Tack för tipset!

 4. Håller med dig om att Swish är fantastiskt praktiskt. Men sörjer ändå bruket av kontanter lite. De där lyktorna kanske du kan ge dig sj’lv i julklapp?????

  1. Ja, jag kanske skulle ha gjort det! De var så fina! Får se om jag kommer tillbaka till Vadstena innan jul. Ha en fin dag!

 5. Så glad att det finns fler än jag som blir som ystra kalvar när det är sol, kallt och vitt ! Vi är annars totalt olika, jag har inte kvar varken skivor eller dvd. Inte för att jag nu haft så stora samlingar, men en dag fick jag bara nog. Lyssnar inte på Spotify heller, men det händer ganska ofta att jag kollar på Youtube.Popcorn innehåller massor av vitaminer, jättenyttigt så det så
  Trevlig helg

  1. Tack, då vet jag vad jag ska svara när jag får klagomål på popkorn till middag 😉 Hoppas ni får härligt vinterväder ich att vi får njuta av en vit jul!

 6. Gnetar på med mina gamla CD-skivor. Men när min CD-spelare gick sönder för ett tag sedan så var det inte lätt att få tag i en ny. Dom bara skrattade åt mig, tills jag kom till Media Markt. Där kunde de skicka efter en åt mig till min glädje!

  1. Nej, jag vet, pappa och mamma ville köpa en CD-spelare som jag har (vägghängd) och det var nästintill omöjligt att hitta. Vi beställde tillnoch med en men den kom aldrig. Knas! Ha en fin helg!

 7. Jag gillade första boken av Kepler, men inte den andra. Såsmåningom gav jag upp den serien. Maken köpte nyligen nya delar till stereon för att kunna spela alla CD-skivor vi har. DVD tittar vi också på.

 8. Jag måste säga att de här nya mynten gör mig totalt förvirrad. Trots att jag jobbade i kassan på Kupan ett par gånger i veckan när de var alldeles ny lärde jag mig aldrig känna igen dem. Det var titta, titta och titta innan jag kunde bestämma mig för valören.
  Trevlig helg!

 9. Man kan ju inte annat än bli lycklig när det är snö och solsken! Vi hade en sådan dag nu i veckan och det var helt underbart. Popcorn är ingen dålig mat men kanske lite enformigt i längden.
  Ha en skön lördagskväll!

  1. Hahaha, jo då, lite enformigt men man kan ju krydda dem på olika sätt 😉 Ha det så bra!

 10. Visst är det härligt med vinter. Det gör mig så glad med snö och solsken. Kul att läsa att era cd-skivor är framma. Det är våra också. 🙂

Comments are closed.