Blog

Bloggutmaning januari, 2023: 23 januari

Elens dag, dina tankar om el är?

Orsakullan frågar i sin bloggutmaning

Dyrt som stryk just nu och jag gillar inte att vi är så beroende av elen. Jag skulle vilja se till att vi blir mindre beroende av elen som köps, genom solceller eller vindkraft (vi bor ju trots allt nästan på Slätten). Vi har bergvärme men det vore trevligt om vi också kunde klara oss bättre utan “köpe-el”.

Nu när priserna är som dom är blir det lite som en lek att försöka undvika att använda elen så mycket som möjligt. Men samtidigt måste man ha el för att driva maskinerna man har gjort sig beroende av, kyl och frys bara för att nämna det viktigaste. Sen måste man ju ha en dator i arbetet och det behöver ju drivas på el och laddas.

Elförbrukningen just nu…

Du kanske också gillar…