Blog

Bloggutmaning December 2021: 7 december

Orsakullan frågar i sin bloggutmaning:

Har du något körkort?

7 december

Jajamän, jag har haft körkort i 20 år snart! Tog körkort på första uppkörningen 24 september 2002 och har kört en hel del sen dess. Jag hade då redan ett egyptiskt körkort som jag tog när jag var 18, men körde nästan aldrig i Egypten, det var bara något jag ville göra. Och uppkörningen gjordes genom att testa om man kunde fickparkera i en väldigt väldigt liten ruta. Man skulle ställa bilen på ett ställe och sen måttade de med koner på exakta måtten för din bil. Och rutan var extremt liten, så det knappt gick om man inte fick till fickparkeringen exakt. Klarade man det så fick man körkort! Det var jag och nånstans mellan 50-100 killar som skulle köra upp den dagen och man åkte i någon sorts trafikbana i kolonn och sen parkera. Jag lyckades parkera i rutan med en Jeep och fick då mitt körkort. Killarna trodde inte alls det skulle gå, så jag fick applåder när jag var klar 😉

Du kanske också gillar…