Festivities Media Springsteen

Bruce Springsteen & the E-street Band 2023

I måndags var väntan över! Äntligen var det dags att få se The Boss igen efter nästan exakt 7 år!

Vi har sett Bruce tillsammans ett gäng tillfällen innan och Adde har sett ett par gånger innan VI blev VI. Det började 2006 med en icke ESB utan Solo-Bruce på The Seeger Sessions Tour (20060521). Sen 2008 med The Magic Tour (20080704) på Ullevi (ej dokumenterad, WHAT???!!! 😉) , därefter 2009 The Working on a Dream Tour (20090605) på Stadion , sen 2012 Wrecking Ball Tour (20120727) på Ullevi samt samma konsert 2013 på Friends Arena (20130503), och senast The River Tour 2016 på Ullevi (20160627).

Vi rullade från huset vid 16 och vädret var magiskt! Dock visade SMHI att vädret i Göteborg under kvällen var vedervärdigt, 18 mm regn och kallt! Usch, vi höll tummarna för att det inte stämde men höll inte andan…

Strax innan Mjölby började molnen vara fler och fler… I Mjölby stannade vi till på KFC (nyöppnat i “närheten” av oss wohoo!) och köpte lite mat som vi tog med oss på färden.

Vid Gränna kom de första stänken… Lite smått och gulligt, men det blir gråare och gråare på himlen.

När vi rullade förbi Huskvarna och Jönköping var det uppehåll men vi passade på att springa in på XXL för att köpa ponchos som var slut i stort sett överallt och vi hittade inte våra hemma =(

När vi närmade oss Rångedala så började ösregnet och det var ett riktigt jävla skitväder med översvämningar på E4an och hällregn. Sånt där “himlen öppnade sig”-regn och vi höll tummarna för att kvällens konsert inte skulle regna bort och när vi kollade vädret var det ordentligt med åska i Göteborg.

Bollebygd och det fortsatte något enormt… såg inte bra ut för kvällen…

Men sen kring Hindås såg det ut som att det ljusnade vid horisonten. Men vi vågade inte hoppas att det skulle betyda något…

Vid Mölnlycke såg det soligt och härligt ut… Men åter igen, vi vågade inte hoppas…. Vi skulle ju ändå inte åka rakt framåt utan vrida lite åt höger och tillbaka innanför molnkanten…

Vi kom fram i Göteborg till uppehåll och våra vanliga hemliga parkeringsplatser 😉 var tyvärr upptagna, så vi rullade vidare och hittade parkering längst en gata för 2 kr timmen. Jo jag tackar 😉 Efter en 10 minuter promenad till Ullevi var vi insläppta och på plan strax innan 2000. Vi vet av vana att Bruce, som aldrig kör med förband sätter igång ungefär 2030. Och 2024 steg E-Street ut och lyckan var total! <3

Älskade Bruce! <3 Jag tog inte speciellt många bilder, några filmsnuttar men mestadels så sjöng och dansade jag med i ren eufori. Hesheten var total! Och vet ni vad, INTE EN DROPPE REGN under hela konserten! Mirakel!

Jake och Bruce! <3 Jake, som är “The Big Man” Clarence Clemons syskonbarn är fantastisk och skulle göra The Big Man såå stolt!

Solen kämpade för att komma fram under kvällen, det var ju inte som 2016 när kvällen var magisk, men detta var magiskt på sitt eget sätt. Vi slapp 18 mm regn, det är magi!

Några lugna låtar och några rockigare ESB-specialare, en bra blandning!

Last man standing! <3

Setlist:

My Love Will Not Let You Down
Death to My Hometown
No Surrender
Ghosts
Prove It All Night
Letter to You
The Promised Land
Out in the Street
Kitty’s Back
Nightshift (Commodores cover)
Mary’s Place (Bruce says happy birthday to a fan)
Racing in the Street (tour debut; first time since 2017)
The River
Last Man Standing (acoustic with Barry Danielian on trumpet)
Backstreets
Because the Night (Patti Smith Group cover)
She’s the One
Wrecking Ball
The Rising
Badlands

Sen kom solen fram lite till…. Kolla bara!

Encore:
Born in the U.S.A.
Born to Run
Bobby Jean
Glory Days
Dancing in the Dark (followed by Band Introductions)
Tenth Avenue Freeze-Out (pictures of Danny Federici… more )
I’ll See You in My Dreams (solo acoustic)

Encore och nu var det det gamla vanliga ÖSET!

Och konserten avslutades med I’ll See You in My Dreams – Ack så vackert! Tårarna bara rann, älskade Bruce! <3

Och efter ganska exakt 3 timmar var det över för denna gången! Tomheten var total samtidigt som att jag var så upprymd och lycklig. Det var galet! Jag älskade konserten, var den den häftaste ESB-konserten jag varit på Nej, men med tanke på att det gått 7 år sen förra gången och “gubbarna” på scen är uppåt en 70-75 år så är jag mer än lycklig. Det var en magisk kväll!

Vi var tillbaka i bilen och lyckades ta oss ut ur Göteborg strax innan midnatt, så det gick supersmidigt och vi fastnade inte någonstans. Lycka! Vi skulle ju rulla hem till Östergötland under natten och det var bra att tuta och köra. Regnet började falla och strax innan Jönköping så blev det hällregn av rang igen. Men vi pratade om konserten och bara var bara fyllda av lycka så vi rullade bara genom det.

Jag somnade till några minuter och Adde är en Tropper, så strax innan halv tre mötte vi soluppgången i Mantorp och svängde strax av E4:an för att rulla hemåt genom skogen.

Vi var hemma 0245 och smög in i huset för att inte väcka Hansson och Maxen. Och vi hann nästan hoppa i sängen innan Max kom ut från gästrummet och hälsade på oss. Snacka om en läskig vakthund 😉 Han blev nog väldigt förvirrad och ooooaaaade inte ens, han var nog väldigt trött 😉 Vi hoppade i säng, vid 0300 och gav Maxen en extra DS eftersom han är en duktigt kille 😉 och ställde klockan för alldeles för tidigt för att komma upp och jobba i tid. Lyckliga och rika i själen! <3 Tack Bruce för ytterligare ett fantastiskt minne! <3

Hansson smög ut ur huset vid 0500 för att åka och jobba och vi sov tydligen väldigt hårt för ingen av oss märkte det eller hörde dörren plinga. Bästa Hansson som alltid ställer upp, TACK <3 du är bäst! Och Adde tack för att du alltid tar oss till och från ställen säkert och alltid säger JA till mina knasigheter, och att du alltid följer med! <3

Bruce Springsteen & the E-Street Band – Please Come Back, we’ll be waiting! <3 We love you!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] i ett och jag är inte med på att det redan är fredag! Vi började veckan med jobb och sen en kväll i Göteborg med Bruce Springsteen. Sen var det knas med sömnen eftersom vi åkte hem samma natt och därefter har veckan gått i […]

Kommentarer är stängda.