Blog

Fem en fredag 2023 v26: Till ända

God morgon i ett grått och (förhoppningsvis snart) regnigt Östergötland! Oj vad vi behöver regnet för att kyla ner samt naturens och växternas överlevnad. Man får ju inte klaga men det är lite för kvalmigt just nu, värmen i all ära men när det är kvalmigt också så är det inget trevligt alls.

BRUCE SPRINGSTEEN and the E-Street Band! <3

Veckan har gått i ett och jag är inte med på att det redan är fredag! Vi började veckan med jobb och sen en kväll i Göteborg med Bruce Springsteen. Sen var det knas med sömnen eftersom vi åkte hem samma natt och därefter har veckan gått i ett. Och Pappa och Dr. Spiderpig (50 år – Wohoo) fyllde år igår, Grattis! Och jag har har haft en mängd ärenden att fixa också, däckbalansering, geting-allergispruta, födelsedagsshopping, tur till återvinning med tusen kartonger, och annat småfix. Sen var det även Eid Al-Adha i onsdags också, tyvärr kunde vi dock inte fira med mamma =( Ibland kan man få ihop det, men oftast när det är en vardag så är det svårt. Idag firar vi vår Katb el Ketab – “skrivning i boken”, dvs vår islamska vigsel som vi gjorde på Egyptiska ambassaden 2008, dvs 15 år sedan. Galet att vi har varit gifta i 15 år redan! <3

Maxen vägrar hoppa upp i gästsängen och tycker jag ska gå ur sängen, gå runt sängen och lyfta upp honom. Lilla gubben, så svårt att ta sig upp 😉

Tyvärr har jag haft “hjärntrötthet” i veckan, inte diagnostiserad, men känslan är att min hjärna stänger av och jag kan inte komma på vad jag ska göra eller kommer inte ihåg ett skit. Jag hoppas att det bara är för att jag sovit för dåligt och att det är varmt, alternativt jag behöver semester. Vi får hoppas på det senare =(

Så vackert härikring just nu, även om det är tort är det så vackert att det gör ont.

Jaha, har ni andra gått på semester nu, eller går ni kanske idag? Jag har 3 veckor kvar innan jag går på semester men eftersom tempot på jobbet har gått ner ganska rejält, så det känns som att det är lite semester redan nu. Skönt, speciellt med ovan känsla…

Våra första egna jordgubbar! Wohoo äntligen en egen jordgubbsskörd 😉

I helgen blir det ett firande för pappa och jag håller på att planera ett litet minifirande för 4th of July! Gillar ju att fira andra länders nationaldagar och efter konsertens Born in the USA 😉 Och sen tror jag det blir en del sömn förhoppningsvis, jag är helt slut =( Men först kör vi en jobbdag hemifrån och givetvis en Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Till ända. Roll tide!

Får man verkligen vara så här söt? Jag kan inte låta bli att pilla på honom när han är så söt, ser så mjuk och fluffig ut!

1. Vad var sist på din senaste inköpslista? Tonfiskburkar – lagret är helt slut, vilket jag är väldigt förvånad över. Känns som en konserv jag alltid har hemma, perfekt att laga snabba måltider med.

2. Vad sa du senast att du aldrig kommer göra igen? Skapa tvättberg, men jag lyckas ju alltid få ihop bergen eftersom jag hatar att tvätta. Men jag ska verkligen försöka bli bättre, det är så lätt att bara slänga in en maskin, jag är bara lat =( men det är inget kul att inte ha tillgång kläderna man vill ha.

3. Vilken tv-serie eller film såg du senast klart? The Walking Dead – det tog sin lilla stund då vi tröttnade efter 5 säsonger, så vi slutade titta. Men sen när Jeffery Dean Morgan (Papa Winchester <3) var med har vi tänkt att vi ska ta och kolla igen. Men vi började om i höstas och såg klart hela serien i samband med våren. Oj vad jag blev besviken på sista scenerna med Michonne och Rick Grimes. Snacka om att inte avsluta serien, utan bara köra en nödlösning. Buuu!

4. Vad tog senast slut hos dig? Ättiksgurka och leverpastej.

5. Hur avslutar du ett samtal?Puss/Love you” om det är Adde eller “Ha det så bra, hej!” för alla andra, eller något liknande.

Kaffe och telefonmöte på däckverkstan, älskar’t. Det är verkligen de små sakerna!

Du kanske också gillar…

16 kommentarer

 1. underbart, såg Bruce Springsteen 1981 i Göteborg… Grattis till bröllopsdagen!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! =)

 2. säger:

  Var också på Bruce iår .. supernöjd !! Tvättberg – samma här – nej tack!

  1. Karoleen säger:

   Grattis får jag säga, till oss båda som fick se honom igen! =)

 3. säger:

  Grattis till de första femton åren! Nog blir vi sega av värmen, beundrar dem som joggar runt som ingenting medan man själv hasar benen efter sig o tungan hängande lika mycket som på vovven. Ja tonfisk måste man ha hemma, jag äter den mest i sallad, men nu på sommaren ät det mest sallad man stoppar i sig. Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Jomen precis, tonfisksallad är både gott och nyttigt 😉 Visst är det varmt och man blir seg, och jag tycker så synd om vovvarna!

 4. Vad gör du för middagar med tonfisken? Bruce är fantastisk, i år blev det ingen konsert för mig på Ullevi, men har sett alla de andra. Har precis gjort 21 burkar med inlagd gurka, så det hoppas jag inte behöver skrivas upp på inköpslistan på ett tag.

  1. Karoleen säger:

   Tonfisken kan man ha i allt 😉 Jag gör gärna tonfisksallad, men också tonfisk i tomatsås till pasta, tonfisk på pizzan (gärna blandat direkt i pizzasåsen), tonfiskröra att ha i smörgås (riktigt gott) och inte att förglömma tonfisk-fish-cakes, mums!

   Inlagd gurka, Åh så gott! Vad duktig du är, jag skulle också vilja se till att göra det varje år! Måste försöka hitta gurka bara!

 5. säger:

  Ättiksgurka med leverpastej är så gott på mackan.

  1. Karoleen säger:

   Mycket!

 6. jag gillar också tonfisk.vad gör du för rätter? jag gillar att tvätta. Max är verkligen för söt. hälsa honom det

  1. Karoleen säger:

   Jag gör gärna tonfisksallad, men också tonfisk i tomatsås till pasta, tonfisk på pizzan (gärna blandat direkt i pizzasåsen), tonfiskröra att ha i smörgås (riktigt gott) och inte att förglömma tonfisk-fish-cakes, mums!

   Vill du komma hem och tvätta hos mig? 😉 Tack, han fick en extra puss =)

 7. säger:

  Jordgubbar, blå himmel, grönska och sol – det är sommaren i ett nötskal här.
  Lite födelsedagsfirande också om man råkar ha sådana på sommaren 🙂
  Och musikfestivaler inte att förglömma.

  1. Karoleen säger:

   Alla ingredienser till en bra sommar! Ha en fin dag!

 8. Haha det med tvätthögen känner SÅ igen mig. Men egentligen allra mest i att jag alltid lyckas ha ett berg som aldrig blir vikt 😅

  1. Karoleen säger:

   Exakt, nästan så att det är bara ett berg av antingen smutsig eller ren tvätt… varför är man sån 😉

Kommentarer är stängda.