Festivities

Pappas födelsedag 2023

Dags för den årliga släktsammankomsten – Pappas födelsedag! Det brukar vara en dag när pappas dom som kan och vill kommer och hänger i solskenet och träffas =) Något att alltid se fram emot på sommaren =)

Vi vaknade upp tidigt hemma och jag gick ett varv med Max vid 0500 för han var verkligen på om att få komma ut. Sen la vi oss i sängen en stund innan Adde vaknade och det var dags att börja göra sig i ordning. Adde vaknade med hosta och feber och hade ont i kroppen, så det var helt enkelt så att han blivit sjuk under natten. Så inget kalas för honom. Och efter att jag duschat och tvättat håret så packade jag lite snabbt och lät killarna sova vidare!

Köpte frukost på vägen och rullade norrut i bilen med flera timmars poddar att lyssna på. Solen sken och det var vackert väder, som dagen då pappa bjuder in till att fira hans födelsedag!

Uppe hos föräldrarna var det färgglatt och varmt och vi fixade lite innan de långväga Uppsalaborna rullade in på uppfarten. Även Globetrottern och Junior Globetrotter var med denna gången!

Vi åt kycklingpaj med sallad till lunch – ah, så gott!

Sen kom farbror, Ove och Lillis samt pappas kusiner med familjer. En redig skara =) Alltid kul att se dem även om det oftast bara bli ett par gånger om året! Ingen Wilderbeast eller Mira denna gången, tydligen prioriterades det att “jobba” på Wimbledon 😉 Svepskäl 😉

Vi satt i solen och njöt av kall dryck och trevliga konversationer om både det ena och det andra medan barnen jagade slut på de vuxna i jakt på jordgubbar 😉 Och när vi började bli hungriga tände pappa grillen och mamma fixade iordning resterande mat. Som vanligt fanns det allt man kunde önska och så lite till då!

Kycklingpaj, sallad, hembakt bröd, Babaganough, Tahina, rödlök med sumak, och så ost och vindruvor fanns på denna sida bordet.

På andra sidan hittade man hemmagjorda vinbladsdolmar, köttfärsfilodegspaj, Mesaa3a, gratinerad kronärtskocka och färskpotatis. Och sen hade det grillats oxfilé, kycklingfilé samt ryggbiff och padrones samt majskolvar. Ja ni ser ju, det var mycket gott!

Min överfyllda tallrik och då tog jag nog inte av hälften =( Men gott var det!

Kvällen fortsatte i samma tecken, skratt, diskussioner och gott att dricka! Och så lite skvaller så klart, det är ju ett måste =)

Och sen var det dags för kaffe och tårta, en marängtårta och en chokladtårta med tryffel! Ingen prinsesstårta denna gången, trots att det är pappas favorit! Konstigt 😉

Och när tårtan var uppäten, så fortsatte kvällen i ett sakta mak med vackert som en dröm. Och när de sista gästerna lämnade vid 23 var det fortfarande ljust och varmt ute. En härlig dag/kväll med släkten, så mysigt det förslår! <3 Grattis pappa!

Du kanske också gillar…