Food

15 år och Yogi

Vi körde en spontan AW ikväll tillsammans med Hansson på Yogi! Vi ”firar” 15 års som gifta Katb el Ketab, den islamska vigselcermonin. (Vi firar ju egentligen 6 augusti som vår bröllopsdag då vi hade vårt bröllop i Egypten då). Samt vi ville tacka Hansson för att han var Maxvakt i måndags så vi kunde åka på Springsteen! Tack tack ❤️

Vi hamnade på Yogi för jag var sugen på Indiskt och båda tidigare besök, 12:e bröllopsdagen samt firande av Hanssons födelsedag har ju varit fullträffar, så vi visste att det skulle bli gott! Fredagar kan ju vara lite luriga, men stan var relativ lugn och värmen hade avtagit lite, så det blev en superhärlig kväll, även om vi inte fick plats på uteserveringen.

Killarna körde givetvis på Cobra och jag på mangolassi! Det kan vara bland det godaste jag vet! Nomnomnom!

Vi kör på ett vinnande koncept och tar in rätter som vi delar på. Så får man smaka många olika smaker och det blir mer som ”indisk mat”, som Thali!

Det blev tre förrätter: Samosa: Hemgjord friterat degknyte med potatis, ärtor, koriander, ajwain och kryddor. Serveras med koriander- och myntasås.

Supergod! Perfekta smaker och innehållet är inte bara gojs utan man kan se och smaka bitar av potatis och ärtor! Gott!

Andra förrätten var ny rätt för mig: Masala Papad: Tunt knaprigt linsbröd, toppad med en tomat-, rödlöks- och koriandersallad smaksatt med chaat masala. Serveras med mangochutney.

Nomnomnom, enkelt och ack så gott. Jag älskar ju rödlök och denna hade en perfekt kombo av färska smaker och indiska värmen. I love!

Och den tredje förrätten var en beprövad favorit: Paneer Pakora: indisk färskost som doppas i en kikärtssmet blandade med chili, koriander och indiska kryddor och sedan friterade. Serveras med mangochutney, tamarindchutney, koriander- och myntasås samt en härligt fräsch salladsblandning.

Ah, så gott! Älskar paneer och även pakora, gott vad man än gör med dessa två!

Så gott med förrätt och personalen är supertrevlig och gulliga! Känns som att man kommer ”hem” till kvarterskrogen där du trivs som bäst! För övrigt älskar jag inredningen och värmen. Och dessa fåtöljer ville jag ta med mig hem. I den vackraste petroleumblå!

Sen kom våra huvudrätter in, och vi hade valt två Thali (husets specialare) och en ”vanlig” rätt. Vår första var en Khana Khazana med Lammcurrygryta, Murgh Tikka Masala, Murgh Malai Tikka, Sheekh Kebab samt Chittoor Jhinga.

Den andra var en Vegetarisk Thali med Palak Paneer, Pindi Channa, Sabjicurry, Dal Makhani och Sabji Pakora.

Båda rätterna serveras med basmatiris, Papad, Dahi Raita och mangochutney. Och Thali är denna typ av indiskt fat, ett stort fat som man samlar småskålar i med en variation av rätter, ris och sås. Vanligtvis dumpar man ut riset och sen såserna på det stora fatet och äter med händerna. Det gjorde vi inte denna gången 😉 Kan bara tänka mig blickarna 🤣

Och sist men absolut inte minst min favoriträtt Vindaloo med kyckling: en kryddig och mycket stark traditionell Goan-rätt med chili och lök.

Och varsitt naan, två vitlök och en halloumi!

Allt var så gott, perfekta kryddor, värmande och smakrikt! Jag skulle tänka mig varenda en av rätterna som en ”stor rätt” och är alltid imponerad av de vegetariska rätterna. Köttet är mört, kycklingen är hårt grillad på utsidan och mört på insidan. Vindaloon hade bra styrka, det var inte Mumbais NH-1 styrka men lika god!

Vi åt tills maten stod i fyra hörn och det var så gott, allt perfekt! Och det var helt enkelt en riktigt bra middag! Yogi rekommenderas verkligen så varmt, maten är briljant och personalen är så trevlig! ❤️

Vi rundade av kvällen med att åka till Ica Maxi för att inhandla ”proviant” läs godis 😉 Sånt man gör när man ät godissugen och Maxi har superfredag. Sen släppte vi av Hansson och rullade hemåt medan solen sänkte sig över horisonten. Adde fick fotografera i protest eftersom jag körde 🤣

Du kanske också gillar…