Festivities

4th of July 2023

Happy 4th everyone! Ja, 4th of July firas givetvis på Oaknose!

Varför inte fira landet som gett oss så mycket god mat, bra filmer och skratt genom åren 🤣 Håller ju den amerikanska kulturen nära hjärtat pga min skolgång också då många år gick jag i en amerikansk skola även om den kallades internationell! Och det är mig kärt! De senaste 10-15 åren har kanske inte varit USAs skarpaste och bästa åren i deras annars både ljusa och mörka historia, och det är ju en helt annan diskussion.

Och som ni vet gillar vi att fira det som kan firas 😉 Tidigare 4th of July hittar ni här, 2022, 2021, 2020, 2017, och ett tydligt mönster är ju att det har varit Hamburgare som är maten vi valt 😉 Ville göra sloppy joes eller någon pulled-variant men Adde pushade för burgare, och som ni vet kan det aldrig bli fel med en burgare! Varsin smashburgare med två patties och en skiva cheddar och en skiva gorgonzola. Riktigt gott!

Och till burgare blev det Loaded fries! Ack så gott det är och detta är första gången vi gör dessa hemma men absolut inte sista gången 😉 Pommes toppade med hackad rödlök och jalepenos samt cheddarostsås och vitlökssås. Mycket mycket gott! Nästa gång kör vi egengjord cheddarsås och serverar kanske med bacon. Men annars var det mycket gott!

Till efterrätt hade jag tänkt att göra en äppelpaj men till slut kände jag verkligen inte för det. Så det fick bli Stars and Stripes istället 😉

Under middagen tittade vi på “amerikanska fail”-videos på YouTube. Alltid finns det något dumt en amerikan har gjort 😉

Och det avslutades med Born in the USA med Bruce Springsteen, givetvis! Vi hittade även nåt gammalt klipp från 1985, Bruce sista spelning innan 2003! Magi!

Du kanske också gillar…