Pistolskytte, Semester 2023

Semester 2023 dag 6

Tyvärr ställdes dagens äventyr in då min nacke fortsatt är dålig. Inte alls lika illa som igår men den gör fortsatt ont. Så en tur i skogen invid grottor kändes dumt. Samt att regnet hängde i luften och det blev både en och två och tre större skurar. Så äventyret fick vänta. Istället rensade vi i källaren och fixade i matkällaren som va extremt välbehövligt för att få koll på vad vi har men också se till att få undan saker som stod i vägen. Efter en rejäl Full English till del 2 av Säsong 3 av The Witcher (Love ❤️) så blev det en städspurt på två tre timmar tills svetten lackade. Otroligt skönt när vi blev klara! Det finns kvar att göra men det ”värsta” blev klart. Nice!

Vi rullade mot stan gör att äta något till middag men passade på att göra lite andra ärenden också. Vi skulle göra ett snabbstopp på LSKF för att titta på nån/några matcher i SM i PPC. Men Adde blev indragen som funktionär och våra planer fick ändras lite utifrån det. Restaurangbesök i stan fick vänta till en annan dag och vi kollade njöt av krutdoften och snabbskytte!

Vad är då PPC undrar ni? Precision pistol competition, PPC, är en skytteform som började hos Polisen i USA. Anammades i Sverige sen 90-talet och antogs som officiell skytteform 2004.

PPC skjuts på en bana med förbestämda avstånd på 3, 7, 15, 25 samt 50 yard. Det finns tre matchtyper 48, 60 eller 150 skott (med vissa underkategorier) samt att tider, antalet skott/omladdningar samt skjutställningar är förbestämda.

Skyttarna får skjuta med Pistol eller Revolver och skjutställningar som tävlas i är Stående utan stödhand, Stående med stödhand, Knästående, Knästående i skydd av barrikad, Vänster resp. Höger hand i skydd av barrikad, Sittande och Liggande.

Tiderna som förekommer är: 8s, 12s, 20s, 35s, 90s resp 165s. Och antalet skott som skjuts på var avstånd varierar mellan: 6, 12, 18 resp 24skott (men alltid med 6 skott per magasin/trumma).

Det betyder kort och koncist att skyttarna ska på väldigt till relativt kort tid skjuta liten till stor mängd skott, i olika ställningar på en tavla som är supernära eller långt bort och träffa en ganska liten tavla med så hög poäng som möjligt under 6 olika matcher. 🤣

Som ni ser på bilderna var det en mängd olika ställningar och eftersom det är SM så är det väldigt duktiga skyttar! En av skyttarna sköt av 24 skott, satte hen 3st 10:or och resten X (inner 10:or dvs bullseye). Holy moly!

Efter en stund blev jag lite rastlös, då jag inte hade någon arbetsuppgift så jag rullade en sväng till DollarStore. Egentligen inte ute efter något speciellt men något kul kan man ju hitta 😉 Utanför skjuthallen blixtrade det och dundrade, inte så att man hörde det, snarare ett muller, eftersom smällarna inifrån var så höga.

På vägen tillbaka var himmeln magisk vacker. Adde blev klar precis som jag rullade ut ifrån pakeringen och vi möttes upp och sen rullade vi vidare.

Klockan hade hunnit bli ganska mycket, så vi stannade till på Babas och åt deras nyaste grej Kebabas 😉 En kebabtallrik helt enkelt, gott! Men det är inte mycket som slår deras burgare! Och bra pommes har de också!

När vi väl kommit hem igen, vid 21.30-ish slog en märklig migrän till också. Men försvann efter nån halvtimme… bådar inte gott för morgondagen men vi får se. En verksam dag trots att den inte blev som vi tänk oss. Mest irriterad att min nacke och migrän lurkar i bakgrunden men det är vad det är, vi har ju semester! 🤣

Du kanske också gillar…