Blog · EFIT · Semester 2023

EFIT 2023-08-18 & Semester 2023 dag 28 & Fem en fredag: Fantasi

Godmorgon! Idag kör vi EFIT, sista dagen på sommarsemestern 2023, den som dubbats Regnmester 2023 eller Syndafloden 2023! Häng med vet ja! Håll tummarna för uppehåll 😊

06.45 Morrn! Grått ute men ändå uppehåll, bra det. Har lätt huvudvärk, känns som att det kan bero på vädret, tryckande och kvavt ute när Max får sig en morgonkiss i trädgården.
07.15 I sängen igen, ska försöka sova en stund till. Tveksamt att det blir av men jag ska försöka. Killarna sover men först letade jag fästing på Maxen få han kliade sig på skuldran massor. Hittade tyvärr inget. Urk på fästingar!
08.15 Kan inte sova men killarna kan. Jag lyssnar på The Set och bloggar/lägger upp bilder på bloggen.
09.34 Går och hämtar min bok som legat i packningen sen Skåne & Stockholm och knte kommit tillbaka till rätt plats än. Läser lite medan det snusas bredved.
10.58 Får upp killarna och vi tar en morgonprommis genom byn… för vissa kanske en promenad vid elvasnåret inte är morgon, men vi har semester 😉 Ser ni det där blåa? Det är himmel och har inte synts så här tyldigt på några veckor. Lika ovanligt som stjärnfall 😉
11.47 Kvavt ute och derpy-dog ser nerdrogad ut… Maxen tycker det är så varmt och det är rätt kvavt, den ligga solen som finns ligger på i vardagsrummet. Vi ger Maxen frukost och dricker lite kaffe.

Inser att Fem en fredag lagts upp, har laddat om sidan 10 gånger idag… 😏 Och då tar vi så klart och svarar på dem tycker jag. ElisaMatildas frågor har temat Fantasi denna vecka! Välkommen till alla Fem-en-fredag-are till ett kombinerat EFIT-, Fef- och Sommarinlägg! 😊

1. Finns det någon fiktiv värld du gärna hade besökt? Alltså, det finns ju många häftiga ”ställen” att besöka men Middle Earth från Lord of the Rings står ju otroligt högt upp! The Shire eller Rivendell är ju magiska platser! Iofs är ju Hogswarts från Harry Potter också en magisk plats eller kanske planeten Pandora från Avatar. Sen om man ska vara lite mer fritolkande av frågan så skulle jag gett mycket för att besöka tex faraonernas värld som fortfarande som kan ses som fiktiv så vi egentligen vet ganska lite om hur det EGENTLIGEN var… Vi kan ju anta men vi. Et ju faktiskt inte…

2. Är du bra på att komma på idéer? Jo då, jag är nog extremt bra på att komma på idéer, har alldeles för många ideer och för lite tid, pengar, ork och kunskap för att aktualisera dem alla 😉 Men det är väldigt ofta jag som kommer på idéer i mina ”gemenskaper”.

3. Är du en drömmare eller realist? Jag är en drömmare i själen! Men desto äldre jag blir desto mer realist blir jag. Och kanske även mer synisk och ”tråkig”. Drömmarna om att bli basketproffs och delfintränare har ersatts med att man drömmer om att nära och kära har glädje och hälsa. Det stora livet ersätts med mindre detaljer och kanske viktigare önskemål och drömmar.

4. Vad fantiserar du om? Ett nytt kök som har all förvaring och hyllutrymme jag behöver. Ett både vackert och fridfullt kök där jag kan laborerar och skapa, men också ett funktionellt och gediget kök där vi kan stycka, salta och safta. Ett ordentligt lantkök men också ett kök där gästerna kan ta en drink i väntan på maten. Jag vill ha ett kök som är undanplockat men fullchokat med massor av roliga köksprylar. Jag vill ha smarta lösningar som man kan “plocka” bort och ställa fram enkelt.

5. Om du fick önska, vad skulle finnas i världen som saknas idag? Om man inte ska säga fred och omtänksamhet och folk som inte ska lägga sig i allt och alla, så tänker jag att det hade varit grymt häftigt om man kunde göra en tunnel i havet där man skulle kunna åka bullet train (snabbtåg) och titta på havslivet eller ta sig lite “snabbt” mellan Europa och USA eller USA och Asien… kanske nån “liten” tunnel till Australien. Vi skulle slippa en massa flyg och klimatpåverkande resor. Häftigt va?! 😉

12.27 Lunch på stan! Eller om man ska vara ärligt är dt ju både frukost och lunch, ibland behöver man faktiskt inte äta frukost innan man äter lunch 😉
13.47 Shoppar lite kräftor till morgondagens Kräftskiva! Hittade även lite annat, men det var kräftor vi “egentligen” skulle köpa 😉
14.28 Hemma hos lilla bullen! Plockat upp handlingen, tömt diskmaskinen, städat köket och satt rosorna jag fick från Adde nyss i en vas på Spiselkransen. Lillkillen la sig i soffan och jag satte mig intill bara för att mysa lite, och han somnade snabbt och det kändes som att han var trött och bara ville ha sällsis! <3
15.47 Fikar! Vaniljbullar, så gott och måste göras igen när denna batch är slut.
16.57 Pussel! Kör musikquiz och påbörjar ett nytt 3000 bitarspussel.
17.21 Sorterar och bygger ram. Musikquizen forsätter i bakgrunden med rockakustiska versioner.
18.07 Färgerna är lite luriga! Vatten, himmel, snö och berg, och sen spegelbilder på det. Det kommer ta ett tag det här 😉
19.35 Dags för middag, GC! Smällt ost på utsidan är ett måste och ack så vackert!

11 thoughts on “EFIT 2023-08-18 & Semester 2023 dag 28 & Fem en fredag: Fantasi

  1. Kikar in på din dag. Lunchen såg väldigt god ut. Härligt med lite blå himmel mellan molnen. Just nu kom det in lite solsken genom fönstret här. Hoppas att vädret blir lite bättre i helgen än det varit den senaste tiden.

  2. Jag skäms lite över att jag varken läst Sagan om ringen eller Harry Potter…inte sett filmerna heller. Jag tror att jag missat något, skyller på att om min dotter varit i rätt ålder så hade jag hängt på när hon läste dem,men jag vet ju att man inte behöver vara ung för att njuta av dem.
    Ha nu en hejdundrande kräftskiva, vi skivar inte så mycket men äter kräftor ändå. Har ätit tre gånger den här säsongen, men fler lär det bli.

  3. Det har varit kvavt här också i veckan men idag var vädret lite åt det kyligare hållet. Hoppas ni får en bra helg

  4. väldigt kvavt augustiväder. men jag har klippt gräset! det var mera savann, men det gick till sist. ett stort italienskt lantkök tycker jag är jättefint även om jag ogillar matlagning. lunchen ser jättegod ut

Comments are closed.