Semester 2023

Semester 2023 dag 27

De sista dagarna på semestern och det kändes som att det behövdes maxas! 😉 Vi hade ju inte hunnit med traditionerna eller sånt där kul vi brukar hinna med. Jag började dagen med att få en getinsspruta på Garnison och sen rullade jag förbi Hansson och hem till Adde och Maxen för att plocka upp dem för äventyr!

Vi skulle åka till vårt “alltid en gång i sommaren”-resemål Kaffestugan på Grännaberget med den godaste räkmackan! Det tar ca 1 timme från dörr till dörr och tyvärr var vädret inte det bästa, men vi fick ta det som det var.

Kaffestugan har bytt ägare sen vårt förra besök, så vi visste inte om det skulle bli lika bra som “vanligt” Men vi hoppades så klart, och givetvis har de kvar Räkmackorna/meny men man vet ju inte om det har förändrats ändå!

Vi var på plats strax efter de öppnade och var ganska ensamma på plats förutom ett par pensionärer. Man känner verkligen av att “vardagen” har börjat igen. Inne i stugan var det sig likt och det kändes väldigt tryggt!

Räkmacka! Jag hade inte ätit någon frukost, för att det liksom inte riktigt behövs när man ska äta en så här fining!

Adde tog Vräkmackan och den har om möjligt ännu mer räkor! Titta bara på berget!

Och för att alla ska bli nöjda, räckmackorna är lika goda fortfarande! Perfekta som vanligt! På berget hade även getingarna hittat upp, som resten av alla platser i hela Sverige. Det är galet hur många de är och hur “på” de är… Hansson lockade bort en geting genom att lägga ett “avgasrör” på bordet i förhoppningen om att de skulle sitta där.. Och tror ni inte getingen tar och lyfter upp “avgasröret” och försöker flyga undan med godsakerna? Det såg väldigt tungt ut men getingen tog sig från bordet till en stolsrygg.

Sen åts “avgasröret” upp av getingen…. mums mums mums… Nedan bilder är tagna av Hansson! Vilken liten kämpe!

Photo cred: Hansson, 2023
Photo cred: Hansson, 2023

Efter vi ätit gott och njutit av småregnet…. meh… så gick vi ut till utsiktsplatsen för de obligatoriska bilderna, som tas varje gång 😉 Men det är ju så fint!

Vättern ligger lugn idag…. Och på andra sidan tror jag faktiskt att de har sol!

Stugan ligger ju verkligen fint!

Grännakyrka! Vackert så det förslår med åkrarna och Vättern i bakgrunden!

Vi tackade Kaffestugan och Grännaberget för detta besök och sen rullade vi vidare till Stalpet, södra Sveriges högsta vattenfall. Vi har ju varit här tidigare, men vi tänkte att vattenfallet kanske blivit lite “häftigare” pga allt regn som kommit den senaste tiden. Tyvärr spröregnade det och vattenmängderna var lite meh… så vi rullade vidare!

Förbi Södra Brunn!

Mot Aneby!

Och till Sveriges enda Pyramid!

Malte Liewen Steirngranats gravpyramid! Inspirerad av en resa i Egypten 1908 beslöt Stierngranat att uppföra en pyramid som ett framtida gravmonument för sig och sin familj. Pyramiden uppfördes på Stjärneborgs ägor och invigdes 1924. År 1959 kläddes pyramiden i koppar. I pyramiden vilar nu Stierngranat, den första hustrun Marie, barnen Rutger och Ulrika och Ulrikas make Björn Stenhammar.

Så läckert ställe!

Random som fan men så häftigt också!

Sen rullade vi hemåt!

Regn och uppehåll hela vägen hem…

Hemma var det en liten kille som var sååå trött och somnade HÅRT i soffan! Jag satte mig intill och bara mös.

Addes bar bjöd på en Pink Gin när vi kom hem, med vanilj och citronsmak! Supergott!

Och så fick vi en jättefin kväll, efter en riktigt härlig dag!