Buzzador

Melitta BellaCrema® Intenso

I samarbete med Melitta Sverige och Buzzador

Sponsrat inlägg som Buzzador

Ni vet att jag älskar kaffe, eller vi ska jag säga för Adde är lika galen i kaffe som jag är. Vi köpte en DeLonghi Autentica Cappuccino för några år sedan (helt galet att det är 6 år sedan!!!), en helautomatisk maskin som maler kaffebönorna vid bryggning och vi är mer än nöjda! Det är till och med så att vi har köpt en liknande DeLonghi till min pappa och influerat Svärfar att köpa en liknande. Med det sagt har vi helt gått över till kaffebönor trots att maskinen faktiskt kan brygga med malt kaffe.

Vi testar gärna nya bönor för att hitta våra favoriter, och vi har testat de flesta sorterna. Det vi har märkt är att vi vill gärna ha starkt kaffe, med hög rostningsgrad och vi gillar Arabica bönor eller en blandning. Vi vill ha bönor som smakar mycket men inte har så extrem beska. Jag blev väldigt glad när jag såg att dessa Melitta BellaCrema Intenso-bönor som jag fick testa som Buzzador hade våra preferenser, och väldigt sugen på en kopp kaffe.

Lite bakgrund, 1908 revolutionerade Melitta Bentz kaffemarknaden med sina kaffefilter, och därmed blivet ett givet namn på marknaden. Ett familjeföretag som bidrar med hög expertis, ständig entusiasm och full passion, och vill att kundens varje kopp ska vara en intensiv kaffeupplevelse.

Melitta® BellaCrema® Intenso är gjord av 100 % Arabicabönor. Den mörkare rostningen ger BellaCrema® Intenso en stark och kraftfull smak med en fyllig arom och låg syra. Som en ledare inom kaffemarknaden är BellaCrema® Intenso-bönorna är certifierade av Rainforest Alliance, som bidrar till en bättre värld, med hållbart jordbruk, skydd av miljön samt skapar bättre levnadsvillkor för arbetarna, deras familjer och samhälle. Så inte nog med att man får en god kopp kaffe så kan man må bra som konsument då arbetarna som tar bra bönorna också har ett bra liv! Vilket är extremt viktigt i dagens samhälle!

Vi testade kaffebönorna som en Espresso, en Long, en Cappucino och till och med en kall latte (med kylt kaffe. Och kaffet är väldigt gott, med en fyllig smak men tyvärr har bönorna en beska som både jag och Adde var ganska otrevlig. Vi tänkte att det kanske var maskinen och därför rengjorde vi maskinen samt avkalkade, men tyvärr kvarstod beskan, och det var ganska tråkigt. För i övrigt var bönorna väldigt trevliga.

Eftersom hela påsen smakade på samma sätt med beskan och vi inte testat någon annan påse så kan det vara så att bönorna tyvärr inte var för oss. Men det är tyvärr ganska svårt att säga, men vi försökte göra testet utan andra påverkande parametrar. Ett annat problem var också att paketet som skickades ut var på tyska, så jag hade svårt att läsa och förstå, men vi använde oss av översättningsfunktioner på telefonerna för att försöka förstå lite. Våra 4 olika språkkunskaper var dock tyvärr inte tillräckligt, men bilderna hjälpt också 😉 Undrar också vad “second crack” kan vara för något spännande, för översättningsfunktionerna var inte helt hundra 😉

Du kanske också gillar…