Food

Födelsedagsmiddag 41

Rosor från min älskling! <3

För någon vecka sedan fyllde jag år, 41, jo jag tackar 😉 Vi hade inte tillfälle att fira med familjen eller vänner, alla är bortresta och Adde var iväg. Så det blev inget speciellt firande under veckan. Men i lördags gick Adde jag och åt på min “favorit-indier” i Linköping och kanske “favorit-indier” i hela Sverige 😉 Jag tycker väldigt mycket om Indisk mat och lagar det gärna hemma men Yogi i Linköping är extremt välsmakande mat och jag gillar verkligen personalen och restaurangen =) Så det blir nästan alltid Yogi när vi firar något =)

Jag dricker alltid en lassi till maten, perfekt smakrensare och väldigt gott till Indisk mat. De senaste gångerna har jag valt mango – för vem älskar inte en mangolassi! Mums!

Eftersom vi “firade” så istället för välja varsin förrätt så tog vi alla som lät gott 😉 Och egentligen våra standard förrätter och de är ack så goda! Vi kom på att vi måste testa att göra dem hemma själva, för jag tror inte egentligen att de är svåra att göra. Den första Murgh Pakora, en friterad kyckling i en kryddig kikärtssmet.

Förrätt nummer två var Tandoori Nariyali Jhinga – grillade kokosdoftande tigerräkor marinerade i en kryddig yoghurtröra.

Och den sista var en Paneer Pakora – indisk färskost som får ett dopp i en kryddig kikärtssmet och friteras. Vi åt paneer i Indien och älskade det!

När förrättstallrikarna var renslickade ifrån den magiska tamarindchutneyn, (som kan var det godast jag vet just nu, det måste jag göra hemma, skulle kunna äta den med sked) så var det dags för huvudrätten. Vi tog en klassiker, kycklingvindaloo <3 Kryddig, smakrik och bara så smörig och len. Älskar den! Men det är drag i den, mums! <3

Den andra rätten var en Thali – en Khana Khazana – där man får lite av varje. Thali är ju egentligen perfekt när man inte kan bestämma sig eller välja själv 😉 Denna innehåller 5 huvudrätter – lammcurrygryta, murgh tikka masala, murgh malai tikka, sheekh kebab och chittoor jhinga – och så får man några olika tillbehör papad, dahi raita och mangochutney. Riktigt gott! Favoriten är sheekh kebab och chittoor jhinga! Men lammcurrygrytan har en brilliant smak!

Och självklart tar vi alltid in varsitt naan! Det kan vara det bästa med indisk mat – ett mjuk och gott bröd att doppa och äta tillsammans med en kryddiga maten. Dessa med vitlökssmör, gah!

När vi ätit upp så att magen stod i 6 hörn och kände att vi knappt kunde ta oss till bilen fast det var knappt 100 meter till parkeringshuset. Herregud så gott det var och perfekt födelsedagsmiddag med ack så god mat. Precis vad jag ville! Adde och jag hade precis innan besöket på restaurangen, tagit ett shoppingvarv och sen promenerat ett varv med Max och pratat. Så det blev en riktigt härligt eftermiddag som avslutades på kvällen (när vi smält maten ganska jättemycket) med en bakelse i soffan framför tvn.

Du kanske också gillar…