Blog

Fem en fredag 2023 v46: Glada timmen

En knasig-mellanösterns-Karro-tolkning =) Hittade ett paket Kofta (köttfärsbiffar) som mamma gett oss som jag körde i ugnen (en riktigt favorit) som jag gjorde ett jallofris med saffran på ris jag hittade i frysen och serverade med en Muhammara-sås och en babaganoug med egenrostad aubergin. Inte alls äkta utan mer något som jag vispade ihop för att släcka ett sug. Det blev väldigt gott!

Hej på er! God Morgon! Hur mår ni? Här vräker snön ner i dasslocksstora flingor men det slutar nog snart. Det ligger lite vitt på marken och det är kring nollan men det känns inte riktigt som vinter ännu. Jag är inte bered på vinter ännu, då jag inte har hittat min vinterjacka än och sommarskorna står kvar i skohyllan. Men jag måste ta och fixa det i veckan, för det är ack så kallt att vara utomhus i sommarskrud 😉

En helt annan rätt från en annan del av världen – fisk i ugn i en persiljesås och toppad med räkor och serverad med kokt potatis.

Jag har jobbat hemma mycket denna veckan och det är så himla bra i mitt nya arbetsrum, men jag har fortfarande kvar att organisera och fixa lite, det får ta sin lilla tid. Men samtidigt blir jag ju taggad för det. Jag har satt en deg nu på morgonen för English Muffins och hoppas att dessa kommer bli goda till morgondagens frukost. Vi ska byta däck på bilarna imorgon och Hansson kommer ut på frukost och då ska det bjudas på hemmagjord McMuffins. Hoppas det går vägen 😉 Annars kommer det höras mycket gnäll från däckbytarna 🙂

Utsikten från min nya arbetsplats… älskar vår “ekkulle” som fortfarande har en hel del andra träd än så länge, men de ska bort för att bara ha kvar ekarna.

Jag har även tagit fram tonfisk-filéer till dagens middag. Har ännu inte bestämt vad jag ska laga, för det jag skulle vilja göra, gorgonzolapotatismos (som jag åt en gång på nation i Uppsala för 20 år sedan, som jag tänker på ofta) har jag inte alla ingredienser till hemma, men något asiatiskt vore gott annars. Vi får se vart vi landar med dagens middag. Har mycket matinspiration just nu, så jag hoppas det fortsätter, älskar ju att laga mat. Det är ju min energiskapandeaktivitet så det är bra när det hinns med och orkas med. Hur är ni med matlagningen, är det en energiskapande- eller energitömmande aktivitet?

Max har fått testa Pedigrees Ranchos Slices – influencerhunden 😉 Mycket gott!

Men först denna härliga fredag med alldeles för mycket att ta tag i kör vi först en Fem en fredag hos ElisaMatilda med veckans tema Glada timmen! Kommer ni ihåg det ni gjorde på Glada timmen i skolan, det gör verkligen inte jag. Säkert något knasigt 😉

En middag på Babas i veckan. Riktigt bra hamburgare med goda smaker! Dessa är svårslagna just nu!

1. Vilken tidpunkt under dagen är du vanligtvis mest glad? Oj, jag tror att jag är piggast och gladast på morgonen och förmiddagen. Ingen speciell tidpunkt utan mer ett spann då jag är en morgonpigg jävel 😉 Iofs känslan när laptopen stängs på fredagseftermiddagen är en av top tre känslor 😉

2. Var någonstans umgås du helst? Beror helt på vem jag ska umgås med men jag gillar att umgås hemma, antigen hemma hos oss eller hos vänner och bekanta. Det blir ledigt och oftast roligast! Sen är ju en härlig restaurangmiddag nice, men det innebär att man oftast måste ta sig “hem” och det är inte alltid lika kul.

3. Vad tycker (eller tyckte) du om att umgås med kollegor? Beror givetvis på vilka kollegor, men överlag gillar jag att umgås med kollegor, och går gärna på AW eller har middagar och fester. Men jag har kollegor som också har blivit mina vänner <3

4. När testade du senaste något nytt att dricka (alkohol- eller alkoholfritt)? Hmmm…. jag är ju den personen som alltid tar en “ny” drink som jag inte testat när jag är ute så senaste var nog On a Summer Evening på en AW i somras – denna alkoholfri – mycket gott!

5. Vad gör du helst efter en riktigt lång dag? Lägger mig raklång i soffan hemma med något gott i glaset (behöver absolut inte vara något med alkohol) och med någon god middag väntande. Och om jag får drömma en skål med lösgodis 😉

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. trodde det var isterband, gott också med stekt lök, har aldrig varit vän med morgnar, eftermiddagar bra. Inga skålar med lösgodis men några stycken 🙂

  1. Karoleen säger:

   Isterband är ingen favorit för mig, men mest för att alla äter det med stuvad potatis och det är verkligen inte min grej! Ha en fin helg!

 2. så läckra maträtter du gör! jag varken vill eller kan laga mat vilket inte hindrar att jag blir tvungen med jämna mellanrum. vill absolut inte ha snö nu. bara en stund på julafton. är ganska seg på morgonen. om det inte är äta – frukost- ute – väder.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Viljan gör ju väldigt väldigt mycket. Ha en fin dag!

 3. säger:

  Det är inte så kul att laga mat till sig själv. Men jag är verkligen inne på att inte göra som en bekant till mig. Hon tar en smörgås i stället! En dag i veckan kommer min son m familj hem till mig och äter. Då får en i familjen önska en rätt som jag lagar. Och det ska vara husmanskost, för det hinner dom ofta inte laga själva. Maten du lagar ser ut att vara jättegod! Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Nej, så är det ju…. jag lagar oftast inget kul till mig själv utan det blir ju när vi är två eller fler =) Ha en fantastisk dag!=)

 4. säger:

  Din fresterska, här kommer man in och tänker läsa dina svar o så frestar du med en massa god mat! Jo, jag har alltid gillat att laga mat, testa olika recept, mat från hela världen. Numera föredrar jag asiatiskt och svensk-finskt. Var gift med en tunisier i min ungdom o lärde mig en del om afrikansk mat, couscousgryn fick man bara tag på i Hötorgshallen i Stockholm på den tiden, (70-tal) Nu när jag är pensionär och ensamstående har jag blivit latare med matlagningen. Jag har också en influencerhund, Daniel fick smaka samma godis via dotterns buzzador. Och ja, de smakade bra! Pigg och glad direkt på morgonen, wow, jag är inte talbar före tolv numera. Nattuggla när ingen väckarklocka längre stör. Ha en skön helg med god mat

  1. Karoleen säger:

   Hahahaha….sorry! Jag är lite matfokuserad just nu och då blir det mycket bilder på mat =) Asiatiskt är också en favorit och jag försöker bli bättre på det, och försöker återskapa maten vi åt i Malaysia när vi bodde där. Det ger mig liv 😉

   Max brukar vara väldigt kinkig när det kommer till godis men dessa gick ner, det är ett bra betyg 😉 Dock gick inte maten ner…

 5. […] Kina, Debutsky, Susie, Gerd, Jeanette, Nilla, Paula, Monika, Ingrid, Boklysten, Linda, corkystyle, Karoleen, Susan, Sara, Susanne, Nina, […]

 6. Lite kul det där när man på dygnet är som piggas. Jag som vaknar vid 4 är väl lite speciell 😅

  1. Karoleen säger:

   Mmm… jag vaknar oftast därikring på vardagarna men försöker arbeta bort det då man måste gå och lägga sig så tidigt då… 😉

Kommentarer är stängda.