Food

Krämiga ramen med halstrad tonfisk

Vi åt en riktigt god middag i fredags och denna kommer jag göra många många gånger till. Det var en improvisation från något jag sett runt-i-kring, och jag hade ett sug som jag ville stävja.

Jag småputtrade kokosmjölk (denna är bästa jag testat – så krämiga!) i en sauteusestekpanna med en “thaikryddning” – vitlök, chili, lök, ingefära, citrongräs, lime, och buljong. När jag fått “såsen” till det jag var “sugen” på just då, så la jag i ett paket färska japanska ramennudlar (för övrigt riktigt riktigt bra nudlar!) och dessa kokades till al dente. Såsen blev extremt krämig och perfekt ramen-gojsiga. Till detta så halstrade vi varsin tonfiskfilé som vi skivade och toppade nudlarna med furikake och salladslök.

Från och med nu så kommer jag aldrig koka nudlar på något annat sätt om det ska vara såsigt, detta var grymt gott! Och tonfisken blev grymt gott till detta och det krämiga blev super till! En liten skvätt med sriracha på om man vill ha det lite extra spicy eller ett par extra droppar lime.

Du kanske också gillar…