Buzzador Food

Fontana Soltorkade Tomater

I samarbete med @fontanafood

Buzzador/Produkttestare

Jag fick hem en burk med Fontanas finskurna soltorkade tomater för att testa och jag visste direkt vad jag skulle testa dem i. Jag har en Medelhavskycklinggryta som vi älskar samt en Medelhavsbruschetta med räkor som är grym!

Först måste man ju givetvis testa dem utan något annat, och dessa är väldigt smakrika med ordentlig tomatsmak. Det är fina bitar och just att de är finskurna är otroligt smidigt när man kan använda dem direkt. Tips är också när man ätit upp alla de soltorkade tomaterna är att använda oljan som de ligger i till dressing eller toppa pasta med. Otroligt smakrikt och gott!

Medelhavsbruschettan jag gör, är kanske ett knepigt namn då all Bruschetta kommer ju från “Medelhavet” men jag gör en röra med räkor, fetaost, avokado, rödlök, vitlök och soltorkad tomat samt lite färsk tomat. Brödet steks i smör och toppas med röran med en klick aioli om man har det hemma. Denna kombo är grym och jag har gjort den till större paninismörgåsar också. Och att byta ut räkorna mot kyckling är också grymt gott! De soltorkade tomaterna passar så bra i denna, med en syrlighet som ger precis den där perfekta udden som behövs till den feta avokadon och salta osten. Rekommenderas!

Och som huvudrätt är denna Medelhavskyckling grym! Såsen är gjord på rödlök, soltorkade tomater, vitlök och svarta oliver. I med valfri mängd grädde som kryddas med salt och peppar och en klutt buljong och det är mumma! Kycklingen för-steker jag så att den får lite yta, och sen lägger jag i den i såsen så att den får sjuda sig klar. serveras med ris eller pasta. Såå gott! Och även till denna blir de soltorkade tomaterna briljanta, eftersom de just smakar så mycket! Och att de är färdig strimlade och redo att bara lägga rakt ner i stekpannan gör mig lycklig 😉

Helt klart något jag kommer köpa framöver, Fontanas soltorkade tomater har en magisk smak och jag tycker de är snäppet godare än andra sorter. Tomaterna håller ihop och är syrliga men samtidigt söta! Gott! #Fontanatomaterbuzz #Fontanafood #buzzador

Du kanske också gillar…