X-mas

Julafton 2023

På Julaftons morgon vaknade vi kring 0630 och gick upp och gjorde oss i ordning. En promenad med Max och frukost innan vi rullade Norrut. Termometern visade -10 C (ignorera dammet) och det kändes galet att gårdagens snöfall och halka bara var som bortblåst. Vi packade bilen och rullade…

Morgonen var magiskt vacker!

Och vi nöjt mil efter mil av en slående soluppgång…

Himlen brann och det var en så vacker start på en härlig dag…

Ute på E4an var det ingen panik och inte så mycket trafik vilket var väldigt skönt.

Dimman låg tungt över fälten kring Norrköping och det vackra blev ännu vackrare…

Världen kom levande och det värmde i själen…

Vi pratade och lyssnade på ÖMDK senaste poddavsnitt där de pratar om Järna. Jag tyckte den var så rolig så jag tyckte Adde skulle uppskatta den också, vilket han gjorde!

När solen kommit upp visade sig en magisk dag utan ett moln i sikte på mellan Nyköping och Södertälje…

Wilderbeast ringde och bad oss köpa Nocco på vägen och strax efter 10 rullade vi in på uppfarten hos mamma och pappa. Vi hann precis klart med Tomteknas!

I hemorten var det lika vackert som vanligt… just den här biten är ju såå vacker!

När vi kom fram serverades det fika efter många långa kramar då det var länge sedan vi sågs. Mamma och pappa har varit i Egypten i ett par månader så det blev mycket att komma ifatt med. Bland annat mammas, Miras, Wilderbeast och min födelsedag. Mira var inte med, utan hemma hos sina föräldrar och men vi får fira mer en annan gång <3

Mamma hade bakat multum… 10 olika sorters kakor i burkarna…

Sen blev det julklappsutdelning kring lunchtid… Jag och vi fick massor med fint, ett bra år 😉 Jag fick precis det jag önskat mig, jag är ju ganska bra på att skriva önskelistor 😉 Vi fick bland annat en pastamaskin (vi fick faktiskt två, men vi ska byta den ena) och pasta-tillbehör så nu ska vi laga pasta! Mums!

Sen kom farbror Rulle och vi började duka bordet inför maten. Vi kollar inte på Kalle hos oss, och det kommer egentligen ifrån att vi aldrig såg det när vi var små eftersom vi bode ganska långa perioder utomlands, så vi har inte riktigt den kopplingen. Så vanligtvis blir det mat för vår del kring Kalle. I år hade jag köpte jag små tomteluvor till bestiken samt små glasdekorationer som var så söta <3

Hade även köpt OP Anderssons alkoholfria snaps, så att de som ville kunde testa detta. OP är ju sen tradition det enda pappa bjuder på i snapsväg, och då är det ju lite kul att det finns även en alkoholfri variant. Tyvärr var det nog inte riktigt att rekommendera… smakar som smutsigt vatten och inget alls som den “vanliga snapsen”… supertråkigt!

Och snart var det dags att sätta sig till bords…

Mamma och pappa dukade Julmaten och det såg väldigt smaskigt ut!

Jag som inte äter sill kör direkt allt på samma tallrik, men de andra tog en silltallrik först och sen gick de på det andra. Jag är ganska kräsen när det kommer till Smörgåsbord-mat… jag äter nästan inget av det, men håller mig till prinskorvar, köttbullar, lax (helst varmrökt), liiiite bruna bönor, ägghalvor (favoriten) och nån potatis. Rödbetsallad och senap är ju också givet. Och mammas hembakta bröd med smör och ost är ju också ett måste så klart! Till blir det julmust och nubbe.

Sen resten av kvällen spelades det spel, pratades och bara det vanliga myset! Alla var ganska trötta så det blev inte en lång kväll, men vi åt gott, umgicks och mådde prima! Precis som sig börs! En härlig julafton!

4 thoughts on “Julafton 2023

Comments are closed.