EFIT

EFIT 2024-01-05 & Fem en Fredag 2023 v1: Nystart

Välkomna till 2024s första EFIT!

04.34 God morgon i kylan! -15 C i Linköping nu, men jag ska inte klaga. Senaste uppdatering jag såg från Norrbotten var -49,8 C! Jag har haft svårt att sova inatt och vaknade alldeles för tidigt, så jag spelar lite spel och lyssnar på poddar för att förhoppningsvis somna om.

05.47 No sleep… Så mörkt ute och jag ligger kvar i sängen med mobilen. Lyssnar på Morbid och förundras över mänskligheten…
06.45 Time for work! Dagens “att-göra” är påbörjad… ja, i alla fall datumet är utskrivet och det är dags att jobba…

Eftersom det är fredag är det även dags för Fem en Fredag hos ElisaMatilda, årets första inlägg med temat Nystart II. Det var ett tag sedan jag deltog, det innebär då att jag och ett gäng andra bloggare besvarar samma fem frågor inom temat, och förhoppningsvis kan det leda till att ni får lära känna mig bättre och att det blir intressanta teman som jag kanske själv inte hade tagit upp.

1. Vilken är din närmsta nya plan för året? Jag måste komma igång med att äta bättre. Jag känner att kroppen behöver komma in i en rutin med maten igen, äta bra och god mat som gör mig gott istället för god mat som ger mig smärtor och får mig att känna mig dålig. För mig handlar det mycket om att försöka undvika kolhydraterna eftersom jag får ont i magen av för mycket sånt och att jag vill äta sånt jag gillar, men måste förbereda inför… Det är saker jag måste se till att ha hemma och se till att alltid ha ett “bättre” alternativ istället för snabba kolhydrater som gör ont i magen.

2. Vad är något du vill göra under 2024? Jag skulle vilja komma vidare med huset och bli klara nån gång. Det finns så mycket att göra, men med små förändringar så kommer vi komma väldigt långt. Men det betyder att vi måste hela tiden göra något också…

3. Vad vill du göra bättre i år? Promenera med Max och Adde. Det ska vara undantag att jag inte har gått minst 1 timmes promenad med mina pojkar… Och under tiden som vi promenerar så avverkar vi dagens som gott och det gör att det mesta rinner av en, Adde är ett riktigt bra bollplank och hjälper till när jag har fastnat.

4. Har julen åkt ner än? Ja, den försvann under mellandagarna. Så fort julen är “över” så vill jag ha det rent och fräscht för nästa år.

5. Hur brukar januari kännas för dig? Oftast helt ok, jag behöver oftast inte stressa över saker, vår grund är stabil! Men denna januari har varit annorlunda. Jag har en stress i kroppen som inte försvinner och det är inte kul… Jag försöker anamma tankesättet att inte oroa sig i onödan, men det är lättare sagt än gjort… Det finns så mycket i livet och i världen att oroa sig för. Och just nu har jag svårt att stänga av tankarna… Men jag jobbar på det!

07.30 Frukost! Kaffe såklart, det är sen gammalt…
08:45 EFIT-bilden! Sätter igång diskmaskinen… Fördelen med att jobba hemma, några minuters paus (för att aktivera hjärnan och röra på sig) och man fixar tvätt, disk och annat…
09.34 Tar ett möte och fyller samtidigt på bönor i kaffemaskinen… Älskar dessa bönor och vår kaffemaskin, DeLuigi, trogen tjänstgörare 😉
10.45 Magic Brew! Gjorde en Cold Brew i förrgår och den behöver silas av. Så ställer igång silningen så kan jag pytsa i mer när jag har tid…
11.59 Dags för lunch! Vissa av oss sover i soffan och några andra äter Laxburgare – mycket smaskigt!
12.57 Tillbaks vid arbetsplatsen – med en Cappuccino! Nomnom!
13.43 Ge mig mer koffein… Ute faller snöflingorna och solen försöker titta fram för att värma upp lite. Snart är det dags att tacka för idag och ta helg!
14.59 Power down… Dags att stänga ner och tar helg!
15.47 Vila! Lägger mig med en bok i sängen och Maxen!
16.34 Händer inte mycket här hemma! A jobbar fortfarande och jag påtar runt och sneglar hela tiden på termometern som smyger neråt för varje minut som går…
17.49 Nämen! Mår illa men ser om bakning kanske hjälper… Kaka!
18.43 Plockar ner 2023s julkort! Tack alla som skickat och hoppas våra kort också kom fram ❤️
19.47 GC! Adde har jobbat klart och vi har gjort GC till middag. Det är typ det enda jag kan tänka mig att äta med mitt illamående…
20.43 Elavbrott! Helt plötsligt blev det becksvart i hela byn, och det han bli lite oroligt eftersom temperaturen nu är -20. Men efter 5-ish minuter var elen tillbaka och jag passade på att koka upp en termos med vatten och fyllde på våra vattenflaskor – utifall att!

Det får bli kvällens sista bild för det kommer inte hända många knop här… och bilder på TVn känns trist! Dock slänger jag i efterhand in en bild från mitt i natten med termometern… burr!

24 thoughts on “EFIT 2024-01-05 & Fem en Fredag 2023 v1: Nystart

 1. Här åker inte julen bort i första taget.. Eller, det är mer advent för mitt vidkommande i år (och ifjol) då inga tomtar eller juldukar mm åkt fram. Har nöjt mig med typ 10 st (!) adventsstakar och 3-4 ljusslingor i år. De lyser och “piggar upp” i denna rätt mörka tid så de blir nog kvar till 15 januari eller nått.

  1. Man måste ju inte ha en så röd jul…. jag är inte så förtjust i tomtar heller… bara minitomtar 😉 Så jag har väldigt lite, men jag tröttnar… 10 adventsljusstakar är massor ju =)

   1. Det är ju det, massor! 😄

    Beror på att vi flyttade jobbets kontor för 2 år sedan och jag tog hem 11st adventsstakar och hade 3-4st sen tidigare. Har en lägenhet jag inte hyr ut för tillfället och dit hamnade 3st,sen åkte en i garaget och typ resten i huset. Räknade till jag har 22st fönster så det ryms fler 😂

    1. Hahahaha… massor verkligen! Jag har också en hel del fönster inser jag, men jag vågar vägra go bananas 😉 Hahaha!

 2. Där ser man vad olika vi alla är, själv måste jag hålla en PR (Proteinreducerad) kosthållning ett tag nu, så för mig är det kolhydrater som ska till och minska på proteinet. Hos oss började nermonteringen av julen redan på juldagen.

  1. Mmm… konstigt det där… maten tycker man ju borde vara samma behov, men så är det ju aldrig!

 3. Jag behöver också äta mycket bättre. Mår inte heller bra av kolhydrater men det är ju så gott. Behöver dock tänka mig för för att få ett bättre mående. Vilket spel spelar du?

  1. Just det där är Family Island, superbra för att slippa ”tänka”. Enkelt och egentligen inte mer tidskritiskt än vad man gör det… Man måste inte vakta och hålla koll om man inte vill…

 4. det finns verkligen mycket att oroas över. men så bra att du har ett bollplank nära till hands. det brukar bli bättre när en kan tala med någon om det som oroar. promenaderna är viktiga också

 5. Det är lätt att påverkas av både världsläget med krig och lågkonjunkturer och allt som sker utan att vi kan göra ett dugg åt det! Ändå får man säga att januari känns som lite av en nystarts-månad, man kan i alla fall försöka göra vettiga saker under året. Min dotter drog fram julgranen före första advent och packade ner den julannandagen. Så kan man göra,,,tydligen, haha
  Hoppas du får ro i själen med hjälp av vovven och en fin partner som lyssnar.

  1. Tack Paula! Helt rätt, nystartsmånad och kanske även ett bra tillfälle att försöka tänka annorlunda… släppa oron!

 6. he he he mine hunder har også den komforen nå som dagene er så kalde. Det frister ikke mye å ut for hverken to eller firbeinte denne helga her.

 7. Skoj läsa dina svar på Fem en fredag.
  Men oj så snabbt julen åkte ut hos dig. Jag har nog lite mer av den gamla traditionen, då när julen kommer upp sent o får vara kvar lite efter nyår.
  Ja det är viktigt att man mår bra, och att då ha mat hemma som inte gör att man mår dåligt, för det är så enkelt att ta det man har hemma… ens egna hälsa tar ju ingen annan hand om än man själv så det är bra mål inför det nya året att vara snällare mot sig själv, det är en av mina egna mål inför 2024.
  God fortsättning och ha en fin lördag

  1. Ja, tyvärr är jag väl sån som tröttnar snabbt 😉 Tack för tipsen, och jag ska ta till mig min egen hälsa i 2024! Ha en fin vecka!

Comments are closed.