Blog

Fem en fredag 2024 v2: Överflödigt

God morgon! Fredag igen… det går så fort just nu! Tyvärr är vi inte helt friska heller så det känns tradigt och kämpigt. Det är en konstig känsla av ett långsamt rus… med hosta och orkeslöshet… Usch, va deppigt! Ledsen att inlägget känns deppigt och nere, men ibland är man helt enkelt inte på topp. Tyvärr vaknade jag med migrän i morse så det fick bli en sen start på dagen, men samtidigt var jag igång tidigare än flera av mina kollegor 😉

Fredag idag och som ni vet så betyder det Fem en fredag hos ElisaMatilda, veckans tema är Överflödigt!

Winter wonderland!

1. Vad för olägenhet upplever du varje dag? Hur långt orkar ni läsa? 😉 Hahaha, nej, jag bara skojar… Men något jag stör mig på varje dag i jobbet är kollegor som inte gör sånt som ligger i deras ansvar och dem som förväntar sig fanfarer och applåder när de gör “the bare minimum”… Det stör mig någon så otroligt, dels sliter man själv trots sjukdom och annat dels så måste man ta över andras slack… och så anses man vara den sura eller bittra när man inte applåderar för treåringen som lyckades med något superenkelt.

Krämiga ramen – denna gången med kyckling.

2. Vad önskar du att du inte så ofta var i närheten av? Stress och oro. Tyvärr har min oro växt väldigt mycket den senaste tiden och det är jobbigt. Jag sover sämre, äter mindre och ohälsosamt och är ledsen. Det är en negativ spiral…

Magiska soluppgångar!

3. Vad senast hade du önskat lite mer varning om på förhand? Känslan av hjälplöshet när en närstående mår dåligt eller man får ett oväntat “vi har åkt in till akuten”… Jag orkar inte hantera det…

Snö och härlighet!

4. När fick du senast ge efter för en plötslig impuls? Här om dagen fick jag släppa ett måste, för att må bättre. Något jag bör göra men jag orkar inte, jag kan inte och därmed fick jag släppa efter för att jag viste att det skulle få mig att må bättre. Ibland måste man bara skita i det…

Lilla busen… som du har oroat oss den senaste tiden…

5. Vad gjorde dig positivt överraskad under veckan? Kraften av att prata av sig med en vän <3<3<3… ett samtal och vi kände oss båda bättre, det är fan magi! Och känslan av en riktigt bra låt… Mer sånt i vardagen!

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. fina naturbilder och en smaskig ramen. februari är årets värsta månad. då brukar jag må dåligt utan anledning. idag har solen skinit och det har varit ordentligt ljust. det gör väldigt mycket för humöret, tycker jag. hoppas att du repar kraft och mod!

  1. Karoleen säger:

   Hoppas februari blir bättre i år!

 2. hoppas den negativa spiralen vänder

  1. Karoleen säger:

   Tack ❤️

 3. Låter tungt för dig nu med mycket om sig och kring sig. Hoppas orosmolnen lättar snart och dina kollegor skärper till sig.

  1. Karoleen säger:

   Tack ❤️

 4. Härliga bilder! Du får träna på att släppa taget och kontrollen lite oftare, det mår man faktiskt bättre av.

  1. Karoleen säger:

   Ja, det har du rätt i. Ska försöka!

 5. Intressant läsa dina svar på senaste Fem en fredag. Om man tittar i detalj varje dag så erkänner jag att jag nog också skulle få en lång lista 😀 som svar på första frågan. Jag o en kollega peppar varandra att släppa allt alla andra gör o bara jobba på, för det finns alltid dom som inte alls gör det dom ska, andra “städar upp” efter dom, man måste, så dom lär sig heller aldrig att göra rätt… dom kan enkelt fortsätta som vanligt. Tråkigt, som attans.
  Stress o oro, ja den känner jag igen, men försöker att slå ifrån mig det, men det blir också fel, inne i en spiral som måste brytas.
  Underbara bilder du delar med dig speciellt maträtten, klickade mig vidare o har sparat det inlägget för att själv prova maträtten – tack.
  Ha en fin vecka

  1. Karoleen säger:

   Det är ett väldigt bra tips, mitt problem är att det påverkar mitt jobb och ingen säger till den som inte jobbar. Men msn kandke bara borde skita i vad andra gör.

 6. […] Janerik, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, Debutsky, Susie, Nilla, Paula, Monika, Boklysten, Anette, Karoleen, Tant […]

Kommentarer är stängda.