Allmänt

78-timmars ribs!

I helgen åt vi 78 timmars-ribs! Gott och så himla mört!

På torsdagsmorgonen ställde jag i ordning ett stort vattenbad och kopplade in Sous-vide’n och ställde in den till 67 C. I vattenbadet la jag ner vakuumförpackade ribs och sen täckte jag över hela baletten och lät den vara. I lördags kväll var det meningen att vi skulle äta dessa till middag men vi skjöt på det till söndagen istället. Hansson kom över och jag hade fixat några roliga tillbehör och dt blev en riktigt fest!

Ribsen var så möra att benen bara ramlade ur köttet och smaken var riktigt bra. Jag toppade med en Texas Longhorn Chipotle-glaze som verkligen var pricken över i:et. Till köttet hade jag gjort pommes, en coleslaw (som var grymt god), creamed corn (som Adde älskade <3) och vitlöksbröd. Det blev en riktig fest! <3

Är det extremt med 78 timmars ribs? Ja, men dessa var bland de godaste jag någonsin ätit, bättre (om jag får säga det själv) Baton Rouge! Och det är verkligen galet! Vi körde 38 timmar förra gången, och det räckte verkligen inte! Vill bjuda svärföräldrarna på dessa snart, de tog ju med oss till “mekkat” Baton Rouge, och jag tror de skulle älska dem! <3

Du kanske också gillar…