Food

Melodifestivalen 2024

Melodifestivalen 2024 och som rutinen sig ter sig kör vi middag med Hansson! Oftast med tacos och tequila (för att det inte är lika dåligt med lite alkohol i kroppen) men denna gången blev det plock istället – och en vit kväll för att vi ska upp tidigt och åka till Järna för att hälsa på mamma som kom hem från Egypten efter en väldigt turbulent tid!

På plockbrickan hade jag knåpat ihop chevrérullar med bacon, Salviakräm med crostini, Tryffelchips, Koppa-skinka, Fänkålssalami, Chilisalami, Kronärtskockor, Gröna snacksoliver och Krustader med habaneroost och jalapeño. Mycket smaskigt!

Och så två pinzor – den ena med tomatsås, ost och chilisalami och den andra bianco med lite ost, löjrom och rödlök. Riktigt smidigt med färdiga pinza-deg och toppa med godsaker. Nästa gång tar vi mer bianco (färskost eller crème fraiche blandat med parmesan) på den andra pinzan, lite mer kladd 😉

Och när vi hade ätit oss mätta på plockbrickan och vara besvikna över de 12 bästa låtarna som Sverige hittat i år, så åt vi en lite udda efterrätt 😉 Kanske inte riktigt blev så bra som jag hade tänkt mig. Det var typ som en cheesecake – fast layered och kanske inte riktigt en som stelnat helt. Bättre nästa gång helt enkelt!

Ja, det vart en mysig kväll med många skratt och som vanligt är vi lika förvånade över att det är en sån stor happening med så många delfinaler…. Inget av det är ju bra =( Det bästa i år var Sveriges motsvarighet till Boyzone/Backstreet Boys i mellanakten – så nostalgi! <3