Weekend

Loppis nästgårds

Idag var det loppisdags tillsammans med grannfru Munter och porslinskattletande fröken E. Loppisen låg nästgårds i ett nyinköpt gård med massor med medföljande prylar. Hela byn visade sig vara på plats innan det var dags att öppna och fynda!

Vädret var helt magisk och gården var så fin! Sen gick vi på skattjakt =)

Skatterna tunnades ut fort med det fanns verkligen allt, från porslin till hästsaker till barnleksaker till krukor osv… Allt verkligen! Jag hittade ett riktigt gammalt Änglaspel från 50 eller 60-talet som var komplett för 20 spänn inklusive ljusen. Inte illa, och jag har letat efter ett riktigt gammal länge, de plingar så fint och påminner om barndomens jular.

Och växter, tomater och physalis från granngården (verkligen granngården, ca 100 m bort) och Chili från gården vi var på. Jag bestämde redan förra året att jag inte skulle fröså utan köpa färdiga plantor, jag sparar tid, ork på det och plantorna är oftast lite tåligare än om jag odlat upp dem själv.

Kolla bara på den här synen…. är det inte bland det vackraste ni någonsin sett?

Något som vi saknar vid vårt hus är ju att vi inte har så många extra hus eller lador, Adde hade gärna velat ha det för att förvara diverse motordrivna fordon… Den fina röda färgen är magisk mot den väldigt blå himlen…

Ett mysigt loppisbesök med fint sällskap, fina samtal med grannar och bybor och nya bekantskaper… Mer sånt i Livet! Vart ska vi nästa gång Fru Munter? <3