Blog

Fem en fredag 2024 v21: Överskott

Sushi! Mumsigt!

God morgon! Fredag och jag är inte den piggaste idag. Dag tre där jag vaknar med migrän och det blev sent igår, men vi fick massor gjort så det var bra. Adde åkte iväg i morse till jobbet men sen ska han till Höllviken under eftermiddagen och vi ville få några saker klara innan han rullade iväg. Skönt med fix och sen avslutade vi kvällen med godaste sushi! Och idag kommer mina föräldrar ner för att hänga lite här över helgen, ska bli mysigt! Bullen är trött, så han ligger kvar i sängen och i draget från fönstret och jag har börjat jobba tidigt så att jag kan ta en relativt tidig dag idag, för att kunna hänga med mina föräldrar. Inga speciella planer för helgen, men vi får se vad vi kan hitta på =)

Myskillen!

Men först är det dags för ElisaMatildas Fem en fredags frågor om Överskott!

1. Vad har du haft för mycket av i livet på sistone? Migrän! Usch, det är lite mycket nu. Inte riktigt lika illa som det kan vara men det gör mig trött och hängig….

Många migräntabletter blir det…

2. Vad var droppen som senast fick bägaren att rinna över? Det var på jobbet, mycket frustration just nu på grund av att ingen lyssnar. Vi ska röra oss framåt, men just nu och under det senaste året känns det som att vi bara stått och stampat på samma ställe, om inte backat ett par steg. Otroligt frustrerande, och jag tappade det ganska rejält här om dagen!

Mysiga killen… han vet hur man vilar han… Och just nu är det väldigt varmt så han vilar mycket, det är bra det!

3. Hur hanterar du en stressad känsla? Inte så bra, men det beror på vilken typ av stress. Är det för att jag har mycket så går jag oftast igång och får mycket gjort. I thrive under pressure! Men om det är stress pga frustration och inaktivitet, så blir jag irriterad och då kan jag nog vara ganska negativ.

Lite udda med att ligga med nosen i hörnet på soffan på det här sättet, men är han nöjd så är han 😉 Här har han precis ätit middag, fått belöningskyckling, massor med gos och pussar och vi sitter i soffan och myser. Då mår han som bäst tror jag…

4. Vad går på sparlåga just nu? Att hålla i mathållningen. Men jag måste ta tag i det… magen känns inte helt hundra och orken är dålig.

Fint väder, loppisar, promenader, AWn i solsken, god mat, skratta med vänner… ja det är sånt man behöver för att ta hand om sig själv..

5. Hur tar du hand om dig själv? Inte speciellt bra just nu, men oftast tar jag hand om mig själv genom att bara ta tag i saker direkt och bara försöka tänka positivt. Jag blir ju väldigt glad när jag åstadkommer saker och sen kan vila, det är den bästa känslan. Men det ska oftast kombineras med bra mat, mycket solsken, vila och umgänge med dem jag gillar… det känns som att det är ont om det just nu…

11 thoughts on “Fem en fredag 2024 v21: Överskott

  1. den där hunden är för härlig! hemsk med migrän. jag hade det under en tid i livet men det gick över av sig självt. plötsligt. men det var jobbigt. ta tag i saker direkt är ett bra sätt. inte börja tänka på att en egentligen inte vill

  2. Det låter som att många känner sig pressade och stressade för tillfället, det har varit en lång o jävlig vinter så det är inte så konstigt kanske. Hoppas migränen ger med sig, i min familj verkar det vara varannan generation som drabbas, min mamma hade migrän och min dotter har men själv har jag inte drabbats. Att känna frustration åt sådant man inte kan påverka är det jävligaste! Hoppas det vänder snart

    1. Skönt att du sluppit migränen, det är ett satanstyg. Men men, får vara glad att det inte är något värre… Ha en fin helg!

  3. Stress verkar vara något alla har för mycket av. Och migrän låter inte alls roligt. Hoppas att du slipper det under helgen,
    Skoj att läsa dina svar på Fem en fredag.

Comments are closed.