Food

Räkfrossa

Räkfrossa – det är ett ord som får min mun att vattnas. Jag älskar räkor, i alla dess former och tycker det kan vara bland det godaste man kan äta! Butiken i byn har numera möjlighet att köpa räkor via auktion på västkusten och ta upp till Linköping på fredagar och vi har tänkt hugga tag i ett parti, men det har inte passat innan. Men denna vecka gick det vägen och vi beställde ett par kilo att gotta oss med. Nomnomnom!

Adde skulle svänga förbi och köpa en flaska vitt vin till kvällen och jag bad honom köpa en ny gin. Hade gett honom två alternativ och han kom hem med båda. <3 Så när vi tagit en kvällsprommis och började fixa med middagen, gjorde jag mig en G&T med Citadelle, flädertonic från Hammars och citron. Så himla gott! Citadell har en svag smak av viol och var riktigt riktigt god! Denna är min nya favorit. Jag toppade med ett frystorkad björnbär som gjorde drinken så fin!

Jag hade gjort en aioli (överst på bilden) och en chilimajo (nederst på bilden) tidigare på dagen, då jag ville att de skulle stå till sig lite. Sen gjorde vi en Ndujaolja, ett Ndujasmör och ett vitlökssmör (rester från vitlöksbrödet vi serverade till). Titta bara på detta fina konstverk! Finaste Mateus-fatet (30 års presenten från Bibbi och Uffe) är perfekt till räkor 😉

Det är egentligen ganska sjukt då jag tills jag fyllde 25 HATADE räkor, det var bland det äckligaste jag visste. Konsistensen, smaken och sältan var URK. Nu skulle jag kunna leva på räkor om jag fick 😉

Hemmagjort vitlöksbröd på levainbaguette. Och det bästa med det är ju att man får bestämma hur mycket vitlök som man får ha på brödet. Och vitlökstaket finns inte 😉 Till räkorna drack vi en Sauvignon Blanc från Grande Nuit, som passade väldigt bra!

Bästa middagen på länge… <3

One thought on “Räkfrossa

Comments are closed.