Blog

Fem en fredag 2024 v22: Fem

Hej hej! Fredag IGEN… allvarligt nu går det fort och imorgon är det Juni! Nästa vecka börjar semesterperioden och då börjar ju Sverige lugna sig lite… Det brukar vara ganska skönt, fler timmar i solen med en bok än stressen med alla möten, aktiviteter osv.

Testade äntligen Big Mac-tacos i veckan! Mums!

Idag ska vi äta färska räkor köpta på västkusten, mums! Det är butiken i byn som köper räkor på auktion (inom restaurangbranschen) och så får vi beställa i förväg. Supermysigt! Hoppas det kommer finnas mer sånt, rökt fisk, och lite finare kött. Det gör att man vill handla där mer. Och räkor – det är en mysig somrig middag, perfekt pilligt på en fredagskväll. Längtar, funderar bara på vad jag ska göra för såser, en vitlöksaioli är givet, men funderar på om man kanske skulle kunna göra ett Ndujasmör till, att doppa i, det låter gott i alla fall. Och eller något örtigt vore gott… får fundera lite, såser kan man ju inte ha för många av eller hur 😉

Men först tar vi och jobbar lite och därefter så tar vi helg. Men allra först tar vi och svara på ElisaMatildas Fem en fredag frågor. Veckans tema är Fem!

Fler som är trötta…

1. Vilket ord på fem bokstäver beskriver ditt humör idag? Trött! Värmen på nätterna är förödande och för någon anledning så vaknar jag varje natt kring halv 2 och jag vet inte varför. Ibland somnar jag om direkt, men ibland tar det en lång stund…

2. Vilket ord på fem bokstäver beskriver dina planer för helgen? Ledig! Inte mycket bestämt om något alls. Kommande helger i juni är väldigt uppbokade, så det är skönt med en ledig helg.

3. Vilket ord på fem bokstäver beskriver hur veckan har gått? Kvikt! Rusat förbi, det var ju precis måndag.

4. Vilket ord på fem bokstäver beskriver något som irriterat dig i veckan? Får bli två ord – värme och mygga 😉 Myggen har vaknat, så kul för oss och värmen är fantastisk, men på nätterna sover jag dåligt.

5. Vilket ord på fem bokstäver beskriver dig själv i veckan? Fniss! Eftersom jag har varit ganska trött så har jag varigt ganska nära fnissattacker 😉 Det har varit kul ändå tycker jag =)

10 thoughts on “Fem en fredag 2024 v22: Fem

    1. Jo, det gör vi, men vi har öppet på nätterna… men vi får inte ner temperaturen i huset, det är så varmt på vinden så det trycker på tyvärr. =(

  1. underbart träd! myggen börjar bli närgångna. stora är de också. mellan måndag och fredag är det ingenting. och nu vill en ju att tiden ska gå sakta

    1. Ja verkligen, man vill ju gärna att tiden saktar in nu under de underbara vädret och sommaren. Ha en fin helg!

Comments are closed.