Food

Hello Fresh: Teriyaki laxbowl med krispiga grönsaker och asiatisk majonnäs

  1. Koka ris. Koka upp 6 dl vatten i varmvattenberedaren och ha i 300 g jasminris och tillsätt lite salt. Koka riset på medellåg värme i ca 14 minuter under lock.
  2. Stek lax. Häll en skvätt olivolja i en stor stekpanna. Torka av 500 g lax (antigen i filéer eller som stor bit) och krydda med salt. Stek på skinsidan ca 3-4 min. Vänd sen laxen och stek i ytterligare 3-5 minuter tills gyllene och genomsnitt.
  3. Grovhacka 1 gurka och salta.
  4. När laxen är genomstekt tillsätt 150 g teriyakisås i stekpannan, tillsätt en skvätt vattten och vänd laxen så att den täcks av sås.
  5. Pressa 1 lime över 300 g kålmix och skvätt över olivolja. Blanda ihop.
  6. Servera upp maten i en “bowl”.
  7. Lägg upp ris och toppa med kålsalladen, gurkan och laxen. Toppa med den asiatiska majonnäsen och strö över sesamfrön (ca 100 g för fyra portioner).

Dags för en ny runda Hello Fresh, som sagt brukar jag ta Hello Fresh när jag vill ha lite nytändning för matlagningen, men också lite nya recept som skulle kunna användas om och om. Sen är Hello Fresh-recepten ofta några som jag själv kanske inte skulle göra, och därför blir det lite av en tankeprocess, ett ny tänk. Här hittar ni tidigare recept och betyg.

Dagens rätt var Laxbowl med teriyakismak – alltså, allt gott på ett och samma ställe 😉 Enkelt och gott! Jag skulle nog ge det 4/5, bra smaker och god kombination. Jag tycker att kålsalladen var lite torr, men det är nog bara en smaksak. Jag skulle tänka mig att man skulle ha blandat den asiatiska majonnäsen med kålsalladen, så skulle den bli bättre. Och toppa med salladslök, det tycker jag behövs. Helt klart något vis skulle laga igen!