Blog

Fem en fredag 2024 v23: Struktur

Hej så här på Annandag Nationaldagen, nationaldags-klämmisen! Undrar hur många det är som jobbar idag? Jag hade tänkt att vara helt ledig idag, men jag hade några grejer som jag behövde göra klart på jobbet idag, så jag kör halvdag tänker jag! Det är nog ganska lugnt hur som helst… Adde jobbar hemma idag så det blir nog lunch i solen sen när det är dags, och det är vardagslyx det, lunch i solen med sin man <3

Gårdagen var vilsam och trevlig och kändes som en perfekt extra ledig dag, med sol, regn, arbete, vila, både mycket och lite gjort och så avslut med god mat!

Fredag innebär Fem en fredag hos ElisaMatilda som vanligt och veckans tema är Struktur!

1. Vilken är den minst organiserade delen i ditt liv? Oj, kan man svara typ allt? Eller egentligen inte, jag har lite av ett organiserat kaos. Älskar egentligen struktur och organisation, men eftersom vi har så mycket saker och så lite förvaring så blir det lätt väldigt oorganiserat. Och jag tycker det är att organisera är att var sak har sin plats, men det tycker Adde är att jag “gömmer” saker… Vilket gör att han inte hittar dem, för det är inte vart han skulle ha lagt dem 😉 Men jag organiserade svärföräldrarnas garage en gång superfint och vårt förrådsrum är ju min lilla ögonsten (inte just nu, då vi har lite för mycket skit som måste “bo nånstans”)… Och skulle jag kunna jobba med organisering så skulle jag ha gjort det, älskar ordningen som blir av att var sak har sin plats. Men det krävs att man inte har så mycket saker och man har massor med utrymme så att var sak har sin plats. Men för att svara på frågan tror jag att mitt minst organiserade är nog grejerna som ligger undanstoppade/långtidsförvarade för att de inte har plats eller behövs i dagsläget.

Förrådet – när det är städat 😉

2. Vilken är det mest organiserade delen i ditt liv? Köket är ganska organiserat, men det kanske inte alltid syns för andra. Jag har ett bra system eftersom jag har väldigt lite förvaring. Men jag vet var allt bor. Annars är jag ganska organiserad med min tid, på jobbet och utanför hemmet det måste man ju vara.

Skafferiet – viktigt att hitta alla godsaker!

3. Hur bra hanterar du rutiner som ändras? Beror på vad det är… jag är inte så satt i rutiner och bryter/ändrar dem gärna om jag inte tycker att de passar. Men finns rutiner för säkerhetsskull eller något “viktigt” så kan jag vara väldigt obstinat att förändra dem om förändringen inte är bättre. Men jag är inte så svår och det är oftast jag som ändrar rutiner 😉 Hittar oftast på bättre sätt att göra saker på, är ganska lösningsorienterad.

Maxen kan konsten med att vila!

4. Vad gör du med oväntad oplanerad tid? Njuter 😉 Kanske läser en bok, skrollar i telefonen, klappar hunden, vilar… men det beror ju på var jag befinner mig. Är jag på språng och något inställt så är jag ju inte så himla munter om det tagit tid av annat och behövt lite speciellt resande eller något. Men annars njut av den extra tiden! Har ju alltid nån podd att lyssna på, något vackert att fotografera eller bok att läsa.

Vad jag läser nu….

5. Hur strukturerad är du vanligtvis? Väldigt! Jag har många måsten och har då både Google-kalender och en fysisk kalender på en White board i köket. Tider måste passas, saker måste planeras och fixas. Vi har många fritidsaktiviteter, Eckes Trädtjänst, viljor, vänner och familj osv… Det finns så mycket kul att uppleva och göras… Så då behöver man planera. Har man 3-4 event på en helg (som nästa helg) så är det ju bara att bita ihop och njuta av det! 😉

11 thoughts on “Fem en fredag 2024 v23: Struktur

  1. har också stor kalender på väggen. och så har jag en portabel kalender som jag gillar mycket eftersom den kan användas till mcket. det är skillnad på oreda och oreda. strukturerat kaos finns absolut. jag gillar verkligen dina Max – bilder. han är så fin och ser ut att njuta av tillvaron

  2. Fin ordning i förrådet, skafferiet vill jag ha lite ordning så man inte glömmer allt för gamla grejer, slutat hamstra.

  3. Jag jobbade idag eftersom jag jobbar inom vården. Skönt att kunna ta en halvdag. Känner igen det där med att “gömma” saker. När jag städar undan makens grejer så hittar han aldrig det han ska ha. Så jag låter hans saker vara. Det är ett organiserat kaos.

    1. Det jag tycker är jobbigt är att maken inte tar tag i sina saker lika snabbt som jag vill 😉 Så det stör mig, men jag försöker göra som du också… tills jag lackar 😉 Ha en fin helg!

  4. Haha, jobba med att organisera skulle min dotter göra, hon har verkligen den talangen och hon har inte ärvt den av mig. Själv blir jag nervös av hennes ständiga plockande när jag besöker henne, föredrar min egen kaostillvaro.
    Det viktigaste är väl ändå att man trivs med den struktur eller o-struktur man omger sig med. Trevlig helg

    1. Visst är det så. Men jag tror alltid att man stör sig på andra vad de än gör… för det inte är som man själv gör 😉 Ha en fin helg!

Comments are closed.