Food

Hello Fresh: Vitlökskryddad kyckling med rostad potatis och bearnaisesås

  1. Marinera kycklingen. Blanda 2 msk olivolja 8 g vitlöksflörter, salt och peppar. Lägg ner 600 g kycklingbrödsfiléer och låt marinera en stund.
  2. Rosta potatis, Värm ugnen till 220C (varmluft) eller 240C. Skär 1 kg tvättad, men oskalad potatis i klyftor, ca 2 cm breda. Lägg i en bunke och toppa med 1 g oregano, olivolja, salt och peppar. Blanda runt och bred ut på en plåt med ett bakplåtspapper.
  3. Stek kyckling. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna. Stek kycklingen ca 2 minuter per sida tills brynt. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen när det är ca 10-11 minuter kvar av potatisen tillagningstid. (Du kan (som vi gjorde) bara steka klart kycklingen i stekpannan också, går lika bra!)
  4. Ansa 300 g färska Haricots verts. I en kastrul med en skvätt olivolja, stek haricotsen i 3-4 minuter eller tills möra. Lägg dem i en skål och toppa med citronsaft (från ca 1 citron), salt och peppar.
  5. Värm upp 160 g bearnaisesås/tillaga en Bearnaise.
  6. Servera kycklingen tillsamman med den rostade potatisen, haricots verts och bearnaise!

Denna rätten var god men inget speciellt. Det som var godast är vitlöksflörter som jag är lite low key besatt av… vitlök och örter i en härlig kombination! Är det något som vi skulle laga igen, nja… men det var heller kanske inte något nytt och avancerat snarare typ lite för vanlig. Tyvärr var bearnaisesåsen helt utan smak, smakade i stort sett ingenting, vilket jag kan tycka är märkligt… Betyg 3 av 5.