Blog

Fem en fredag 2023 v24: Förbrukad

Många mm regn har kommit i veckan och efter regnet kommer solen med besked…

God morgon denna mulna fredag! Jag hade så hoppats på fint väder denna helgen, vi har så mycket roligt (väderberoende) planerat, så jag hade hoppats på inget regn, lite värme och solsken. Men man ska väl vara glad om det i alla fall inte regnar!

Innan regnet…

Ikväll har vi Sommarfest på jobbet på takterrassen, imorgon firar vi in Hanssons semester (enligt tradition) och så på söndag ska vi fira Eid el Adha med föräldrarna. Det går lite i ett denna helgen helt enkelt! Men vad gör det när det är roligheter? Sova får man helt enkelt göra en annan dag!

Ndujapasta med räkor! Mums!

Men först innan vi drar igång en kul helg, så ska det jobbas lite, åka till frisören och sen ska vi förbereda kvällens festligheter. Men allra först tar vi ElisaMatildas Fem en fredag-frågor i temat Förbrukat.

Maxen, han ser så liten ut när han kringlar…

1. När senast kändes det som om du blivit överkörd? Förra året under en omstrukturering då jag blev bortplockad från något jag jobbat med i många år utan någon som helst förvarning eller förklaring. Det kom som en blixt från klar himmel och jag fick till mig att det var pga besparingar och absolut inte att jag inte gjorde tillräckligt eller hade gjort något fel. Men sättet det gjordes på var så otroligt fult och taktlöst att jag fortfarande känner en svidande känsla i bröstet när jag tänker på det, även om det faktiskt kan ha varit det absolut bästa som kunde hända just då. Nu är jag tacksam och ganska nöjd att jag “slipper” mycket av problemen och strulet, men allt var inte dåligt och vi hade det jävligt roligt!

2. Vad i ditt hem saknar batterier? Ehm… ingenting tror jag. Vi är nog inte riktigt sånna som drar oss för att byta batterier om det så skulle behövas.

3. Vad är inne på sluttampen inför att bytas ut? Grillen. Vår nuvarande gasolgrill sjunger verkligen på sista versen. Tyvärr har den börjat rosta och alla brännare går inte som de ska. Men en ny är på väg 😉

4. Hur ofta byter du ut din tandborste? En gång i månaden ungefär, kanske lite längre om den känns fräsch. Jag gillar inte när tandborsten inte har raka borst, så den byts nog ut långt innan den behöver bytas ut egentligen.

5. Vilken förbrukningsvara använder du mest under en månad? Surfen på min mobil eller elen i huset! Men det kanske är ett slamkryparsvar 😉 I så fall säger jag bajspåsar till Max och plastpåsar överlag. Jag tycker jag slänger plastpåsar som jag fryst in bröd, eller lagt något i för förvaraing, varje dag… Det går åt väldigt mycket påsar, både vanliga fryspåsar och ziplock. Men mest för att jag vägrar bli dem som diskar påsarna… Nej, det finns faktiskt gränser 😉

Inramning…

Du kanske också gillar…

7 kommentarer

 1. det var riktigt dåligt att inte tala med dig ordentligt innan du fick byta arbetsuppgifter. vart tog dina arbetsuppgifter vägen? många festligheter i helgen helt enkelt. hoppas att vädret blir hyfsat

  1. Karoleen säger:

   De gavs till en annan person som inte hade samma kompetens, men gjorde andra saker som de tyckte kunde “trycka in” mina uppgifter också… Så det blev väl kanske inte helt bra. Trevlig helg!

 2. såna överkörningar inte kul, betyder dålig chef. Gillar man grillmat så bra ha en fungerande.
  Vi återanvänder en del rena brödpåsar, och annat, funkar bra till matsäck och annat. Lite miljötänk får man ha.

  1. Karoleen säger:

   Ja, en bra grill är A och O! Trevlig helg!

 3. Skoj läsa dina svar på veckans Fem en fredag. Frågorna denna vecka har verkligen givit så många olika svar.
  Nej jag kommer heller aldrig bli en som diskar plastpåsar

  Ha en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Ha en fin helg! =)

 4. […] som länkade förra veckan var: Jeanette, Susanne, Monika, Janerik, Teskedsgumman, BP, Anette, Karoleen, Mrs Calloway, Susie, Ingrid, Klimakteriehäxan, Boklysten, Jeanette, Debutsky, Hannele, Madeleine, […]

Kommentarer är stängda.