Jobb

Sommarfest 2024

Ikväll var det dags för jobbets sommarfest och det innebär grill och häng på takterrassen med kollegorna på WFM, RTM och IT – företagets stödfunktioner som ligger i Linköping. En öl och lite chips innan alla kom, medan vi fixade det sista. Jag hade sprungit iväg till frisören och klippt av 20 cm hår så jag kände mig väldigt lätt och tjusig 😉

PP, Cabe och jag hade planerat menyn, handlat och införskaffat dryck samt planerar lite lekar och musikquiz för kvällen. Tyvärr var vädret inte riktigt med oss, men trots prognosen så blev det lite solsken på kvällen när vi var ute och lekte lekar samt åt middag på taket. Så trots att vi hade plan B så behövdes det inte, och det var riktigt skönt! Vi gjorde en fördrink med smak av Ingefära, Lime och Citrongräs som blev riktigt god, vi baserade den på vår favoritfrukostjuice.

Vi stod nere vid fontänen (som var tomt på vattnen) och fixade i ordning för lekarna.

Det samlades poäng i lag, och vi hade fixat 3 olika grenar. Det spelades kubb, en enkel frisbigolfvariant och trädgårdsbowling-ish. Vi hade hittat på poäng och hur det skulle spelas och vi spenderade nån timme i solskenet med lite lek och skratt.

Man tager vad man haver i form av frisbimål… Fruktkorgar och en picknickkorg. Sen insåg vi att det var alldeles för svårt att träffa korgen, så det blev stenraden som blev “målet” 😉

Sen var det dags att ta sig upp till takterassen med all mat och börja grilla och fixa. Och efter en stund dukade vi upp grillbuffén.

Nomnomnom!

Och kvällen blev vackert gyllene, tyvärr satt vi inte i kvällssolen, så det var lite svalt, men det kändes som en svensk sommar 😉

Inte alls så tokig utsikt!

Nomnom – grillbuffén! Med så många godsaker, det grillades ryggbiff, kycklingspett, kycklinglårfiléer, 2 olika typer av korv, majs, champinjoner och haloumi. Sen serverades det två olika sorters potatissallad, en “vanlig sallad” med avokado och fetaost. Lika många såser som smaker och så ost och kex. Så gott!

När det började skymma och det började bli riktigt svalt ute, så gick vi ner och satte oss i sofforna och gjorde musikquiz! Vårt lag vann! 😉

Och till efterrätt blev det Glass, jordgubbar, maränger, grädde och chokladsås. Så gott!

Och vid halv 12 hade alla gått hemåt och jag och PP bommade igen. Adde kom och hämtade mig och vi rullade mot en vacker solnedgång hemåt.

Som vanligt en riktigt rolig Sommarfest, mycket jobb för oss som planerar men det är ju en del av tjusningen, även om man ibland önskade att andra faktiskt försökte ta och hjälpa till lite mer… Men men, det är som det är. Årets sommarfest har firat in sommaren och snart går de flesta kollegorna på semester. <3

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] helgens tredje aktivitet, (1.) Jobbfesten, (2.) Fira in semester, var att åka upp till mina föräldrar för att fira Eid el-Adha (muslimska […]

Kommentarer är stängda.