Media

Isprincessan / The Ice Princess

Avslutat: Jag har spenderat någon timme i badet och precis avslutat Camilla Läckbergs debutroman Isprincessan. Jag ångrar verkligen att jag inte läst böckerna i ordning men samtidigt fungerar böckerna som fristående också, om man inte stör sig allt för mycket på huvudpersonernas kärleksliv.

Boken är spännande men som vanligt så listade jag ut ganska direkt hur det mesta stod till och det var till och med vissa saker som jag inte riktigt förstod men jag tycker boken var riktigt bra. Det märks att Camilla Läckberg har blivit bättre på att skriva och att berätta historier, för hennes debutroman, är bra men den är inte hennes bästa.

I boken får man lära känna författarinnan Erica Falck och polisen Patrik Hedström och man lär känna dem och ser början på deras liv… Man får även träffa de andra poliserna för första gången, samt Ericas syster, svåger och hennes föredetta – människor som fortsätter dyka upp i böckerna i mindre eller större utsträckning.

Från Bokus

Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa. Golvet han satt på var iskallt, men kylan bekymrade honom inte. Han sträckte ut handen och rörde vid henne. Blodet på hennes handleder hade för länge sedan stelnat. Kärleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den själ som nu flytt kroppen. Han vände sig inte om när han gick. Det var inte adjö, utan på återseende.

Betyg: K K K / 5K


Boken har även gjorts till film med Elisabeth Carlsson och Nicklas Hjulström (en av mina favoriter, p.g.a hans roll som Skacke i Beckfilmerna).

I just finnished another Camilla Läckberg book, The Ice Princess. Another really great book by one of my favorite writers. This is her debut book and I really should have read them in order, but they are still great as independant books. This book, avaliable in English, has also been turned into a movie, but so long only a Swedish one.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…