Food Recipe

Kalljästa frukostbullar / Cold-risen breakfast buns

Baka på kvällen och låt bullarna jäsa i kylen under natten. Ställ in i ugnen på morgonen och få färskt frukostbröd.
Make this bread in the evening and then finnish baking them in the morning for fresh homemade bread!

Receptet ger 8 bröd / This recipe will make 8 breads. 

Ingredienser / Ingredients: 
1/4 pkt jäst / 12,5 g fresh yeast
1 msk honung / 1 tbsp honey
5 dl vatten / water
1 tsk salt / 1 tsp salt
½ dl Vetekli / wheat bran 
1 liter mjöl / flour
1 msk Vallmofrön / 1 tbsp poppy seeds

Rör ut jästen i det ljumna vattnet (37 C). Tillsätt honung, salt och kli i degspadet och rör ut. Sikta i mjölet och arbeta till en ordentlig deg. Den ska vara smidig och inte kladdig. Skär degen i 8 bröd och lägg på en plåt, som får plats i kylen. Pensla med vatten och strö på vallmon och täck med plastfolie. Jäs i kylen under natten. Grädda mitt i ugnen på 225 C i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Mix the yeast with the 37 C water. Add the honey, salt and bran and mix until incorporated. Sift the flour into the wet mixture and work till you have gotten a maliable dough. Cut into 8 pieces and put on a cookie tin (that fits into your refrigerator). Brush with water and sprinkle with poppy seeds. Place plastic wrap ontop and let rise in the refrigerator during the night. In the morning, turn the oven to 225 C and let the bread bake for 15 minutes. Let the bread cool on a cooling rack. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…