Food, Recipe

Bailey’s mousse

4 portioner / 4 portions

200 g mjölkchoklad / milk chocolate
2 dl grädde / whip cream
3 st äggulor / egg yolkes
2-3 msk Bailey’s (vilken smak som helst) / 2-3 tbsp Bailey’s (any flavor)

Smält chokladen i en kastrull.Tillsätt Bailey’s:en och vispa ner äggulorna (rumstempererade) i kastrullen. Ta av spisen och vispa tills chokladsmeten blivit glansig. Låt svalna. Vispa grädden hårt. Och vänd ner grädden i chokladsmeten när den är sval. Häll upp i portionglas och ställ kallt minst 1 timme. Ta fram glasen ca 10 minuter innan servering och garnera med t.ex. hyvlad vit choklad.

Melt the chocolate in a pan. Add the Bailey’s and whip in the egg yolkes into the chocolate. Remove from the heat and whip the chocolate mix until smooth and shiny. Let cool. Whip the cream hard. Turn down the cream into the chocolate mix. Pour into glases and cool at least for 1 hour. Remove from the cold about 10 minutes before eating and dekorate with white chocolate. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…