Food

Chateau Grand Marquis

När Adde och jag hade räkfrossa för några helger sedan så passade vi på att dricka ett av våra egyptiska viner som vi tagit med när vi varit där. Denna gång blev det Chateau Grand Marquis som är producerat av Gianaclis, som är ett egyptiskt företag som är delägt av Heineken. A couple weeks ago Andy and I ate shrimps for dinner and we drank one of our Egyptian bottles of wine, that we brought back with us on one of our trips. This time we drank Chateau Grand Marquis, produced by Gianaclis, an Egpytian company part-owned by Heineken.

Vin är ju något som har producerats i Egypten väldigt länge. Iof tror man att vinrakorna importerades från Canaan men om jag får säga det är det nästan egyptiska vindruvor godast i världen. Vinet är kanske inte något topvin men jag gillar iden av ett egyptiskt vin, det känns lite exotiskt och annorluda. Wine has been produced in Egypt for a long time, the grape vines imported from Canaan. But I think the Egyptian grapes are the best in the world. This wine might not be the best of wines but I like the idea of Egyptian wines, it feels exotic and different.

Mer om vinet. More about the wine.

Du kanske också gillar…