Food · Recipe

Chokladmousse / Chocolate mousse

Här kommer receptet till chokladmoussen som jag bjöd på i fredags, en nyttigare mousse som faktiskt är riktigt god. A really nice chocolate mousse, that I served last friday, but it’s much healthier than many of the other choices out there.

4 portioner / 4 portions

Nyttig/Enkel/Billig Chokladmousse / Chocolate mousse
4 äggvitor / egg whites
48 g socker / sugar
24 g kakaopulver / dutch cacao
Dekoration: t.ex. 1 Apelsin / Dekorations: 1 orange

Separera äggen. Vispa ihop äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar och forstätt att vispa hårt. Tillsätt kakaon och fortsätt vispa tills allt har gått ihop. Häll upp i glas och dekorera hur du vill, t.ex. apelsinskivor eller kakaobönor.

Seperate the eggs. Whip the eggwhites hard, until you can flip the tin over your head. Add the sugar in batches and keep on whipping. Add the cacao and just make it all go together. Place in glasses and decorate with an orange or anything else you want or have at home. 

Detta är egentligen ett Viktväktarrecept och för er som räknar är det 2 poäng.

This is actually a WheightWatchers recipe and for those of you counting points: 2 points / portion.