Food, Recipe

Gott men inte tillräkligt gott

Svärmor och jag tillagade en fläskfilégryta som hon fått ett tips om, som lät väldigt gott, men tyvärr var det inte riktigt tillräckligt gott, inte gott nog helt enkelt. Det var en extremt enkel gryta att göra och genom små förändringar tror jag faktiskt att det blir väldigt gott – mera kryddor så blir det nog bättre. Filén ska vara inne i ugnen rätt länge men det är en lätt rätt eftersom man bara ställer in den så behöver man inte göra något mer. Köttet blir så extremt mört, så jag tycker verkligen ni ska testa det. Men ni får receptet ändå så kan ni experimentera själva, för basen är väldigt bra…

Fläskfilégryta med sambal oelek
Skiva en fläskfilé i 2 cm skivor och lägg i en smord form. Krydda köttet. Blanda ihop 2 ½ dl créme fraiche, 3 dl grädde, 1 dl sojasås, 2 tsk sambal oelek och salt och peppar. Grädda i ugnen, på 175 C i ca 1 ½ timme. Servera med ris.

Du kanske också gillar…