Food

Pinchos

Det blev en AW på Pinchos med Marre, LL och Hyena. Äntligen, vi fick ställa in för några veckor sedan eftersom jag skulle till Sthlm och på begravning, men nu så 🙂

Jag följde med Hyena hem och vi gjorde oss i ordning tillsammans innan vi åkte buss in till stan och gick genom ett blåsigt Linköping mot vårt mål. Hyena hade inte varit tidigare så vi såg fram emot det då alla pratar om det. Och vi blev inte besvikna, ett riktigt roligt ställe som i alla fall jag vill tilbaka till igen!

Det är ju ett väldigt mysigt ställe som påminner lite om Grill, samma stuk men kanske lite mer åt Cirkushållet men mysigt och trevligt.

Vi började med en drink och för mig blev det en Hallon/Salt med De kuyper blackberry, Pernod, citronjuice, sockerlag – Omnomnom!


Eftersom det är tapasmat så blir det ju till att beställa in många smårätter och min första maträtt var en BURGARE med 100% nötkött, cheddarost, ölbrässerad lök, chipotlemajonnäs. Gott och saftigt och det är inte helt lätt när det är en sån liten biff.

Nästa blev STEKTA RÄKOR med aioli. Mycket gott och jag som älskar räkor skulle kunna ha ätit många fler räkor men det kändes som en bra portion =)

Sen blev det en Hallonmojito med Pampero Blanco rom, lime, mynta, hallon och krossad is. Riktigt bra drinkar och goda!

Rätt nummer tre blev LAXSASHIMI med soja och wasabikräm (enligt menyn men det var bara vanlig wasabi). Det var riktigt gott =)

Och så sista rätten blev FISH & CHIPS, serveras med Remouladsås och sötpotatispommes. Sötpotatispommes är en verklig favorit och det var supergott!

Oj vad mätt man kunde bli på smårätterna men jag hade nästan önskat att man kunde testa fler andra. Det är väl helt enkelt så att man måste åka tillbaka =)

Sista drinken blev S-MÄRKET, med Pucker sour apple, pernod, citronjuice, sockerlag. Detta var kvällens bästa drink! Denna skulle jag dricka istället för vatten om jag hade chansen. OMG!

Även fast jag inte var så sugen på efterrätt blev det två desserter och tyvärr blev jag ganska besviken på båda, inte alls goda jämfört med maten. Men det kanske var så att jag helt enkelt var för mätt. Det blev en Cappuccinoglass med chokladknäck samt en Citron-pannacotta. Tyvärr var pannacottan gele-ig och mastig och nästan som lim i konsistensen och det är aldrig trevligt.

Men allt som allt var det en fantastiskt mysig kväll med mina fina tjejer och god mat på ett riktigt mysigt ställe som jag garanterat kommer åka till snart igen!

Tack tjejer för en underbar kväll!!! <3

Du kanske också gillar…