Food

Premium-kyckling och Grill med Kronfågel och Spot and Tell

Igår kväll bar det av mot Stadshagen och Lantmännens lokaler för att gå på ett event tillsammans med Kronfågel och Spot and Tell. Vi skulle få njuta av sommaren och vädret på deras mysiga terrass (pilen).

Lantmännen

Vi möttes i entrén av Linn och Agnieszka från Spot and Tell samt Jenny Frid och Annicka Hultin från Kronfågel. Och så klart lite bubbel och jordgubbar.

Vardagslyx är inte illa =)

Champagne

Dukningen var vacker. Jordgubbar, Syrener, Liljekonvaljer, Rosblad, Murgröna och vackra vattenkaraffer med lime. Och så information om produkterna vi skulle få smaka på ikväll.

Det nya Premiumsortimentet består av handstyckade, förstklassiga råvaror från någon av Kronfågels 46 svenska gårdar, med färsk handstyckad kyckling med skinnet bevarat.

Första av kvällens Premium-sortiment är en Bröstfilé med skinn. Serverat med en potatissallad med fetaost, ruccola och en åh så god ruccola-pesto. Kycklingbröstet har fortfarande skinnet kvar för den som vill ha det lilla extra och unna sig lite guldkant i vardagen eller till helgen. Krispigt härligt skinn och mjukt saftigt kött.

Kvällens andra rätt ur Premium-sortimentet var Bröst med del av vinge. Serverat med vit sparris-sallad. Unik produkt kycklingbröst med del vinge. Kockarnas favorit “chicken surpreme” nu också i butik. Skinn och ben förstärker smaken på kycklingen och det blir en fantastisk måltid.

Kvällens tredje rätt ur Premium-sortimentet var en urbenad lårkycklingsfilé. Serverat med en potatissallad, spenat, sparris och parmesanost. Otroligt mört, saftigt och gott blir det med ett krispigt gott skinn.

Utomhus hade de också dukat vackert intill grillen, där det grillades av kvällens andra rätter från grill-sortimentetKycklingburgare på kycklingfärs smaksatt med lite vitpeppar och salt och fina bitar från Grillmixlåda med smaken ”BBQ Smoke” Skinnet är kvar för att göra kycklingen extra saftig och god! Bonus blir ett härligt krispigt skinn.

Då var det dags för Jenny Fridh och Annicka Hultin från Kronfågel samt Magnus Albrektsson som var kvällens kock. Annicka Hultin är produkternas “mamma” och kunde berätta om hur Kronfågel tänkte när de skapade produkterna.

Kycklingarna som används i Premium-sortimentet är handstyckade och kommer från förstklassiga råvaror från 46 svenska gårdar. Ett sätt att komma tillbaka till back-to-basic och kvalitet som ligger väldigt mycket i tiden. Ett sätt att försöka hjälpa kunderna att hitta tillbaka till ett nyttigt och klimatsmart alternativ. Det är en extra fin svensk gårdskyckling och på varje paket avbildas gården därifrån kycklingen kommer.

Till den fantastiska tre Premium-kycklingarna och salladen serverades det två olika viner, ett rött och ett vitt. Det vita från Nya Zeeland var ett Riesling från Stoneleigh och det röda ett franskt Pinot Noir Bourgogne Rouge från Labouré-roi. Det vita var fantastiskt gott och passade jättebra med den fina kycklingen. Jag testade inte det röda eftersom jag egentligen inte är så förtjust i rött.

Till det grillade erbjöds ett rött Sydafrikanskt vin, Diemersfontein från Coffee Pinotage. Detta testade jag eftersom de verkligen rekommenderade det och jag är så glad att jag gjorde det. Det var supergott till just det lite kryddiga och söta från grillen. Helt klart en ny favorit!

Grilltillbehören till kycklingburgaren.

På plats fanns även Kronfågels egna Grillmästare Jonas Persson som stekte saftig och fantastiska kycklingburgare och de grillade kycklingbitarna…

Lite information om den fantastiska maten och tips och tricks från Magnus Albrektsson om hur man tillagar kyckling och hur man ska tänka. Han visade också oss hur man styckar en kyckling på rätt sätt, vilket var otroligt lärorikt. Nån gång ska jag lägga upp filmen jag tog på hur man gör så får ni se.

Det var många favoriter på kvällens meny. I Premium-sortimentet var det helt klart den stekta kyckling-lårfilén. Den var så saftig, smakrik och skinnet var krispigt och sött. Supergott och förvånande för mig som inte äter skinnet. Sen var salladerna otroligt goda, så fräscha och somriga. Men favoriten var den gröna ruccola-peston som Magnus gjort och så snällt berättade receptet för oss.

Till bords hade jag underbar vännen Ewa som jag träffat via Spot and Tell, samt hennes söta dotter Nadja och bloggarna som jag träffar för första gången Diana och Pernilla. Tack för en supermysig middag tjejer =)

Ett grillat kycklinglår med BBQ-smak samt en halv kycklingburgare. Båda två var fantastiskt saftiga och så goda. Rekommenderas verkligen. Båda var favoriter från Grill-sortimentet.

Till dessert blev det En rabarber och kardemumma-kompott, toppad med färska jordgubbar, en vaniljkräm och krossade kanelkakor. MUMS! Den här desserten var fantastiskt god, otrolig god och enkel. Tack vare Magnus så kan jag också receptet så det är bara att testa i sommar. Det är en helt perfekt sommar dessert och perfekt avslut på en grillkväll.

Vilket event. Helt fantastiskt roligt med god mat och dryck, och trevligt sällskap samt så mycket nytt att lära sig. Det var verkligen en superkväll och det har gjort att min grill-och-sommarmat-inspiration-mapp har fyllts på. Kanon!

Sen när vi var på väg hem fick vi även med oss en stor kylväska fylld med Kronfågels nya kycklingsprodukter. Så otroligt snällt! Tack snälla Kronfågel!!!

Massor med godsaker! Adde och jag kommer få äta så gott framöver =)

Tack snälla Jenny Fridh, Annica Hultin, Jonas Persson från Kronfågel för ett underbart event, god mat och dryck och härlig atmosfär. Tack Magnus Albrektsson för den åh så goda maten, recepten och lärdommen om att stycka en kyckling. Superbra att kunna. Och sen ett stort tack till Agnieszka och Linn från Spot and Tell.

Du kanske också gillar…