Food

Fiskgratäng med Citron och Dill

När mamma och pappa kom hem från flygplatsen hade jag fixat en snabb och enkel fiskrätt till middag. Riktigt lätt, nyttig och snabb, perfekt vardagsmat men skulle kunnas piffas upp lite och bli en riktigt god bjudrätt. Jag kallar den i alla fall Fiskgratäng med Citron och Dill.

Tina valfri vit fisk och en handfull eller två av räkor, desto mer tinad, desto snabbare går det att laga rätten. Sätt igång och koka potatis, så är fisken i stort sett klar när potatisen är. Denna gången använde jag Alaska Pollock som jag hittade i frysen. Lägg den tinade fisken i en ugnsform. I en kastrull koka upp matlagningsgrädde (jag använde Milda Mat Extra), fiskbuljongtärning, dill (jag använde 1 liten förpackning fryst dill från Findus) och citronsaft efter tycke och smak, och så peppar och salt. Blanda och koka upp. Häll därefter direkt på fisken och ställ in i en 200 C tills fisken är genomstekt, ca 15 min. Ta ut fisken och strö på räkorna och ställ in i ugnen ytterligare nån minut. Servera med kokt fisk och en sallad. Jag gjorde en sallad på gurka, rödlök och dill smaksatt med citronsalt, peppar, salt och vinäger.

Lätt och väldigt smakrikt! Och bra Viktväktarmat om man funderar på det 😉

Vill du göra rätten mer bjudig skulle jag använda mig av olika fisksorter typ lax, vit fisk och krabba/pilgrimsmusslor, mer räkor och så mandelpotatis. Salladen skulle jag göra också, men kanske ha in några till grönsaker, ärtor eller kanske sparris. Och så en flaska vitt vin och alla är nöja och glada!

//A quick dinner that is really easy and very quick. Using a white fish with dill and lemon, and then some shrimps to top it all off.

20130614-222823.jpg

20130614-222831.jpg

20130614-222838.jpg

Du kanske också gillar…