10 juli 2013
Idag var det första dagen av Ramadan. Och eftersom mamma fastar blev det en riktigt Iftar (betyder frukost, alltså frukost efter dagens fasta – fast i vårt fall blir det ju middag). Vi samlades hela familjen och Hansson som var på snabbvisit runt middagsbordet och kl 17.12 (i enlighet med Dubai-tid där mamma och pappa bor för tillfället) var det dags att bryta fastan. Och det är ju lite av en procedur eller egentligen så är det bara så att man äter lite annorlunda mat just under Ramadan.
Hos oss bryter man fastan med en fruktsoppa med aprikoser, dadlar och fikon.
Sen blir det en anksoppa som pressar i citron.
Till huvudrätt blev det en av mina egyptiska favoriter, batatis bel tamaten – vilket är potatis i tomatsås, med ris och stekta kyckling filéer med sallad.
Och till efterrätt blev det Aátayif – en söt pannkaksliknande knyte som är fyllt med antigen nötter eller vaniljcustard och sedan friterad. När den är friterad så häller man över en sockerlag. Mycket sött och mycket gott.
En riktig Iftar att börja första dagen av Ramadan. Och det var riktigt mysigt att få dela den med mamma i år. Det var länge sen sist =)
[…] var hemma… Denna med Ove och Lillis. Men denna var inte en typisk iftar men vi åt både fruktsoppan och anksoppan som förrätt. Sen blev det en köttgryta i lergryta till huvudrätt och så en prinsesstårta till […]