Food

Sloppy Joe och klyftpotatis

Idag blir det en variant på Sloppy Joe med hemmagjord klyftpotatis. Jag tänkte att eftersom jag hade ett par portioner köttfärssås på vildsvin kvar från gårdagens middag så kunde jag göra något roligt till kvällen. Jag har nyligen sett ganska många roliga recept på Sloppy Joe och detta är väl “egentligen” rent definitionsmässigt en Sloppy Joe men nästan…

En Sloppy Joe är en smörgås som serveras på hamburgerbröd eller i korvbröd. I brödet har man köttfärs, lök, tomatsås eller ketchup och gärna toppad med ost.

Sloppy innan osten och gratinering i ugnen.
Sloppy innan osten och gratinering i ugnen.

Min blir ju en variant med korvbröd och jag hoppas att det blir gott. Men förutom det så blir det hemmagjord klyftpotatis som jag tänkte att jag skulle testa att koka först innan jag tillagar dem i ugnen. Dessa är gjorda på bakpotatis och jag kokade dem i en kastrull i 10 minuter innan ugnsgratinering. När de fortfarande är varma, toppa gärna med en god olivolja och kryddor. Sen in i ugnen tills gyllene!

Klyftpotatis förkokat i 10 min
Klyftpotatis förkokat i 10 min

Dessa små tips fick jag på Middagshjälpen, besök MH du också för mer tips =)

Du kanske också gillar…