Festivities Food GDS/DIY

Påskkycklingar – påskbakelser

100_0182Idag tänkte jag tipsa om ett påskpyssel som jag tycker är så himla söt som en liten bakelse till påsken. Tyvärr fick jag en så otroligt dålig bild av de söta små kycklingarna men jag tror att ni ser vad det egentligen är. Kycklingarna är gjorda av sockerkaka som jag gjorde i en fyrkantig form, som täcktes med grädde och därefter kokos. Sen använde jag mig av kolabönor eller andra godisar, mandel, och lakritsströssel för att skapa ett litet sött ansikte.

In English:

To make these you need sponge cake, cream to coat the pieces with. Cover them with shredded coconut and decorate with candy and almonds to make a face, feet and head =)

100_0180Ett enkelt och roligt pyssel för både barn och vuxna, och den går att göra så enkel eller komplicerad man själv vill… Man kan fylla sockerkakan, göra lager osv.. Men supersöta, mycket sötare än de “vanliga” påskbakelserna med rulltårta och en aprikos =)

Lycka till =)

 

Du kanske också gillar…