Höllviken 2019

Höllviken dag 4

18 juli 2019

Rutinen har blivit rutin nu… eller vad man ska säga… Adde tar en tur med Max på morgonen, och idag blev det en längre tur till bådas lycka! Jag passar då på att göra min Uppföljning samt duscha och idag även tvätta håret.

Vilddjuret ville inte ha sin frukost efter att husse gått iväg på frukost, uppställning och sen lämnat oss för första lektionen. Jag gick och åt lite frukost, idag blev det rosta-mackor för att variera sig lite. Och kokt ägg med kaviar, galet gott egentligen.

Hard work, work, work… Glad att vi tog med extra skärm och tangentbord till mig. Det är så pass mycket smidigare att jobba då.

Strax innan lunch blev det som vanligt prommis med Lillen. Tänkte att jag skulle gå ner till havet på andra sidan “halvön” men M var lite för intresserad på att sniffa för att vi skulle gå en snabbpromenad. Och eftersom det är för hans skulle vi är ute så får det kanske vara så att han får bestäma.

Passerade många vackra villor men även många väldigt små och gulliga hus. Så himla lummigt område, otroligt charmigt!

När vi kom tillbaka till rummet släppte jag in Max och satte mig utanför en stund i solen i väntan på mitt lunchsällskap. Lillans står och blänger…

Dagens lunch: Viltfärsbiffar serverade med geneversås (vad är det? Gott som stryk!) och rosmarinskryddade äpplen med samma smaskiga potatis med örtolja. Gott!

Jobb, jobb, jobb…. fram till middagen och Adde var klar med sista lektionen. Max och jag roade oss med att se vem som hade mysigast, Max vann ?

Till middag blev det panerad fisk med kokt potatis och remouladsås. Enkelt men gott!

Efter middagen tog vi bilen mot Trelleborg och vidare till Smugehuk (Sveriges södraste udde) och sen vidare mot Ystad via småvägar och sen när solen var på väg hem vände vi tillbaka.

Otroligt vacker natur…

Passade även på att cache:a lite men mestadels njöt vi bara av naturen.


Trelleborg gillar sina torn, underbart!

Många av kyrkorna i Sverige har cacher i närheten, och eftersom jag är väldigt förtjust i kyrkor är det ett superbra sätt att få se alla vackra byggnader. Kolla bara hur läcker denna kyrka är…

Mycket tegel i Skåne dock… Antar att det var billigast så… Och lite kontinentalt.

Skånes böljande kullar, vem fan har sagt att Skåne är platt =)

Svedala kyrka – sSnacka om att denna kyrka innehar pondus, ligger uppe på en kulle som ser över hela stan. Inte konstigt att man hade en viss rädsla för religion och gud förr i tiden.

Vi skulle besöka Tycho Brahes-observatoriet i Oxie men blev lite förvånande när vi kom dit, det såg ut som en väldigt liten stugby och inte alls som vi tänk oss. Så vi tog en titt på Vattentornet istället.

Många kyrkor blev det i kvällssolen.

Sen åkte vi hemmåt mot vårt temporära boende. En härlig kväll i solskenet med mina <3

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. […] dag 1 – Höllviken dag 2 – Höllviken dag 3 – Höllviken dag 4 – Höllviken dag 5 – Höllviken dag 6 – Höllviken dag 7 – Höllviken […]

  2. […] dag 1 – Höllviken dag 2 – Höllviken dag 3 – Höllviken dag 4 – Höllviken dag 5 – Höllviken dag 6 – Höllviken dag 7 […]

Kommentarer är stängda.