Höllviken 2019

Höllviken dag 1

15 juli 2019

Idag var det dags för oss att påbörja ett av sommarens äventyr.

Adde har via sin radioklubb fått möjligheten att gå en kurs för Sambandsoperatör via FROFalsterbo kursgård i Höllviken. Och efter en diskussion med PP (min chef) så fick även jag och Max möjligheten att följa med. Jag ska jobba på distans och Max får hänga med mig på dagarna och sen får vi se hur mycket vi kan hänga med Adde. Förhoppningsvis blir det lite tid för äventyr och familjen slipper splittras i två veckor.

Anywhoo… Vi packade hela Monstaa full och begav oss söderut. Herregud vad grejer vi har med oss… Mest är nog Maxens grejer, bland annat säng, kompostgaller (ifall att det blir varmt och vi måste ha öppet), Max mat (4-5 kg) och DSar, kycklingfiléer/strips, godis, tuggben, leksaker osv… Sen har vi med oss extra skärmar till datorer och hör och häpna 4 datorer! Mina två jobbdatorer, Addes jobbdator och min privata. Och så lite teknik till i form av sladdar osv. Sen är det ju lite kläder och skor på det och sen lite kamerautrustning. Oh my! Helt galet men att vara borta i 2 veckor med en stor hund och så ska jag jobba… ja, då blir det så.

När vi rullade mot Vättern och det blev gråare och gråare, perfekt resdag egentligen. Och jag jobbade i bilen hela vägen ner, det är smidigt att jag kan jobba väldigt mycket från mobilen och datorn.

Sen kom regnet och det blev lite svalare… skönt för oss och Lillbus.

Vi stannade till vid en rastplats norr om Värnamo för kisspaus för hela familjen. Och sen lunch på rull i Värnamo, BK för att variera oss lite ?

Intressant väderfenomen med vad som ser ut som en mörk strimma över hela himlen, typ som att det ligger en kabel mellan oss och solen. Ping alla Flatearthers ?

Efter ca 6-is timmar på rull, var vi äntligen framme i Höllviken och Falsterbo kursgård. Adde gick iväg för inskrivning och jag och Max andades in havsluften. Åh, Älsk på det!

Som sagt, fullpackat! Men Max verkade inte tycka att det var några problem men vi har självklart sett till att det var mycket luftgenomströmning både på höger sida samt bakom honom.

Dags för inkvartering i Fredrikshof 63I, vårt lilla kryp-in för de kommande 14 dagarna.

Vi ställde bilen vid parkeringen och hittade en kärra att transportera hela bohaget med. My gad, vad prylar.

Våra hoods… Fredrikshof!

Home Sweet Home! Ett tvillingrum med möjlighet att ha med djur.

Tjusigt! Bra standard och stort rum, större än jag trodde. Detta kommer bli kanon!

Soffa med bäddmöjlighet och så får vi se om vi ställer ihop sängarna, lite mysigare så ? Vi har kyl på rummet och TV. WiFi finns också och badrum. Perfa för oss.

På väg till restaurangen…

För kl 17.00 var det dags för middag!

Falsterbo kursgård har lunchservering på vardagarna och det är här vi kommer äta alla våra tre mål mat, samt fika däremellan.

Ikväll serverades det Korvstroganoff och Kalops. Valet var givet för min del ? är ingen kalopsfantast. Helt godkänd mat, kanske inte så smakrik som jag gillar men gott!

Utsikten från restaurangen. Där borta ligger havet… jag kan tänka mig sitta på altanen när solen skiner… Eller långa promenader längst vattnet…

Efter middagen så tog vi en tur till Toppengallerian för att utforska lite och inhandla grädde till Max.

Och när vi insåg att det fanns ett Systembolag passade vi även på att köpa något att ha till kvällarna. Inte likt oss alls, men When in Rome liksom…

Adde gick och tog en öl med sina kompisar från Radioklubben och jag passade på att packa upp och ge Max mat. Maxen är ovan i rummet, men han slappnar nog av snart när han inser att vi ska vara här ett tag. Hans säng och Drakis är med!

Och sen blev det soffan för Lillbus! Jag tror att han har vant sig ?

Kl 19 var det samling inför kursstart och Information om Kursgården, ställtider osv. Adde gick iväg för att delta men jag passar på att jobba undan lite och vila. Max har hittat sitt ställe, haha!

Kvällsprommis med Adde och Max

En panorama ut längst med vattnet…

Och så ut på piren…

Sen körde vi lite kvällsdrink tillsammans med Addes radio-kompisar.

Vi satt ute ganska länge den kvällen, och när klockan närmade sig midnatt gick jag in för att se hur bus hade det. Sen passade jag på att bädda och ställa ihop sängarna innan killarna bröt upp kvällens diskussioner om radiosamband och vikten av att ta med sig det dom lär sig ut i det “verkliga” livet så var det dags för kväll. Vår första dag var till ända och imorgon börjar allvaret, iaf för Adde =) Jag kör på same same but different =)

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] Höllviken dag 1 – Höllviken dag 2 – Höllviken dag 3 – Höllviken dag 4 – Höllviken dag 5 – Höllviken dag 6 – Höllviken dag 7 – Höllviken dag 8 – Höllviken dag 9 – Höllviken dag 10 – Höllviken dag 11 – Höllviken dag 12 – Höllviken dag 13 – Höllviken dag 14 […]

Kommentarer är stängda.