Höllviken 2019

Höllviken dag 5

19 juli 2019

Fredag, och min sista arbetsdag den här veckan. Nästa vecka får vi förstärkning på avdelningen av PP så det känns tryggt. Nu är det lite tunt med bara Kaba och mig, men det är ju “ta i trä” relativt lugnt så det går bra ändå… För Addes del blir det även lördag i skolbänken så han har två dagar kvar denna vecka.

Rutinerna har ni ju koll på och det känns kanske som att de inte behöver dras upp varje dag, ha förtröstan att vi duschar, borstar tänderna, går ut med hunden, går på toa, Adde äter frukost först, Max får mat och Adde går iväg på Uppställning samt iväg på lektion varje morgon om inget annat sägs ? Idag var dock Adde “dagens elev” vilket innebär att han måste se till att alla dom andra kommer i tid och sköter sig. Jojomän, sånt behövs tydligen trots att alla är vuxna ?

Jag äter frukost och försöker variera mig lite men en leverpastejmacka är ju alltid en leverpastejmacka… och bacon är ju alltid bacon, så… ??

Jag försöker hitta inspiration till vår trädgård när jag går omkring här i Höllviken eller när vi åkte omkring i Falsterbo eller Skanör eller Smygehuk… jag vill ju få till runt huset och det har visat sig väldigt svårt. Men kanske nån liknande stenläggning med kruka? Jag har tänkt att jag ska köpa Boxbom just för att dom är vintergröna och kanske klarar sig ute på vintern? Jag får fråga min trädgårdsexpert Berget!

Eftersom det är många olika kurser igång samtidigt här, bl.a.. Signalister med Hemvärnet så ligger det folk och smyger i buskarna… Max tycker det är superspännande.

Vi tar en lunchprommis och jag tar mig ner till stranden och tillbaka, borta 1,5 timmar. Oj va skönt att få röra på sig lite och titta på fina hus! Tyvärr fick jag inte se någon strand då det var hundförbud på stranden, trist men får ta mig dit en annan dag.

Sen var det dags för lunch, Kotlettrad med potatis och örtsås idag. Gott!

Tillbaka till jobbet och det rullar på med det mesta. Ska bli skönt med lite helg för min del. Max han har redan tagit helg.

Roar mig med att kolla lite Hemnet medan jag väntar på en rapport, bara billiga hur härikring.

Addes lektioner slutade kl 16 idag, så vi studsade snabbt in i bilen för att hinna förbi en butik Adde ville till, Vapex som ligger Vellinge ca 10 min bort. Medan Adde shoppade så tog jag Busen på en prommis.

Efter prommisen blev det en tur in till Vellinge för att hitta något ställe att äta middag. Men efter lite letande så åkte vi vidare hem till Höllviken och hamnade till slut på Vespa, en liten italienare mitt i skånska myllan.

Vi började med lite dricka och charkbricka, Adde tog en Italiensk öl och jag tog en Italiensk läsk och en finfin blandning av godsaker.

Sen blev det pizza, en Diavola med Calabra salami och chiliolja, och en Prosciutto e ruccola. Mumsigt!

Nomnomnom!

En underbar middag, bra pizza och mycket gott! Vi satt ute i solen och bara njöt av att det var fredagskväll.

Sen åkte vi hemåt och gav vilden mat och satte oss ute utanför rummet med varsin dricka och bara tog det lugnt…

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] dag 1 – Höllviken dag 2 – Höllviken dag 3 – Höllviken dag 4 – Höllviken dag 5 – Höllviken dag 6 – Höllviken dag 7 – Höllviken dag 8 – Höllviken […]

Kommentarer är stängda.