Höllviken 2019

Höllviken dag 6

20 juli 2019

Här är det ingen skillnad på vardag eller helg, lektionerna fortsätter och det är frukost kl 0700 och uppställning 0755 och sen lektionsstart vid 0800. Dock kunde jag stanna i sängen och halvsova tills jag skulle gå till frukosten strax efter 8.

Sen går jag faktiskt tillbaka och lägger mig i sängen. Trött idag! Vilar hela förmiddagen, läser och lyssnar på podd. Skönt. Sen strax innan 11 tar jag en tur till Kanalen med M.

M verkar tycka att vattnet är jätteläskigt men det är härligt att gå längst vattnet tycker jag.

Knallar in i skogen mellan kanalen och Ljunghusen och hittar nån sorts försvarslinje…

Härlig långpromenad för oss båda och mycket kul för mig att titta på.

Galet mysigt och lugnt trots att man går längst ett väldigt tätt bostadsområde.

Vid 12 var det lunch, Adde kom från lektion och jag hade precis kommit in och hunnit bytt kläder och gett M vatten. Det är så varmt! Idag blev det panerad fisk igen, samt det bjöds även på någon sorts tjälknöl. Men jag tog fisk, det är ju så gott med panerad fisk.

Efter lunch blev det mer vila, men i solen istället. Utanför rummet med podd i öronen. Varmt som stryk, men i skuggan var det ok-ish. Och efter några timmar senare var det dags för en tur med Lillbus innan middagen. Prommis i bostadsområdet Ljunghusen igen. Jag gillar’t här!

Och till middag blev det köttbullar med gräddsås. Bland det godaste jag vet! Jag vill iofs vill ha potatismos till med idag serverades det kokt potatis och stekt potatis. Det fanns även Lasagne om man kände för det. Vi satt ute i skuggan tillsammans med Addes kursare och det var väldigt trevligt. Många skulle åka hem hem under kvällen för att ha en ledig dag hemma imorgon eftersom det är kursfri dag imorgon. Kursen anordnar ett frivilligt besök till Sländan, en luftförsvarscentral, men Adde har besökt liknande ställen tidigare och vill hellre passa på att utforska lite med mig och M. Alltid trevligt att han vill umgås med oss. ?

Vi satt ute en bra stund och pratade och njöt av fläktande från havet…

Sen gick vi tillbaka till rummet och gav vilden middag. Och sen passade vi på att städa i rummet. Det blir ju lätt ganska mycket prylar när man är två vuxna och en stor hund varav två spenderar väldigt mycket tid i rummet.

Vi satte igång igång lite musik och städade och plockade undan i en kvart-halvtimme och sen ställde vi fram lite tilltugg och drinkar istället.

En GT till mig… älskade drink! Kan det bli lättare än att blanda ihop lite G och en lite T och en skvätt med Citron. Och vi har sån tur att vi har kyl och frys på rummet och då kan man ju även få isbitar i sin GT. Yay!

 

One thought on “Höllviken dag 6

Comments are closed.