Höllviken 2019

Höllviken dag 7

21 juli 2019

Söndag och den enda “lediga dagen” på hela vistelsen. Så vi passade på att ta sovmorgon ? Klockan ringde 06.00 och vi låg och slumrade till 06.45 innan vi klädde på oss och tog en tur med vilden.

Det hade regnat under natten så vägarna var blöta och gräset var blött. Men vi tog styre mot kanalen för att ta en tur längst den. Världen runt omkring oss hade inte riktigt vaknat ännu och det var tyst och lugnt förutom en kille som sprang till bilen med en golfbag på ryggen, en löperska som sprang förbi och en och annan hundpromenixare. Husen längst kanalen är verkligen inte fy skam.


Kanalen byggdes under WW2 för att ha lite bättre koll på trafikens om åkte runt Falsterbohalvön. Det är väldigt långgrunt runt halvön och många båtar förliste i reven, och därför fick de åka längre och längre ifrån land, men där hade militären satt minor så det var lite lose-lose. Därmed blev det säkrare med kanalen.

Lillbus på upptäcktsfärd.

Vi hann inte gå hela kanalen utan vi tvärade genom Ljunghusen och sen in till Höllviken och kollade på hus och träd. Det är något speciellt men träd på vindpinade ställen.

Sen var det dags för frukost. Denna gången är det enda dagen som Adde och jag kommer ära frukost tillsammans. Mysigt! Jag älskar att börja dagen med en långtur med mina killar och sen ordentlig frukost.

Nomnomnom! Sen ställdes det fram Pain au Chocolate! Åh, alltså efter en chokladcroissant så är detta en favo. Mums!

Sen gick vi tillbaka till rummet och fixade frukost till vilddjuret, som låg som en “mask” och propeller till svans… Sötkorven! Spelar ingen roll om vi bäddar sängen innan vi går, den är inte bäddad när vi kommer tillbaka, Max boffar och boar in sig.

Vi rullade österut och slingrade via småvägarna, egentligen inget mål som slutstation med vi hade några punkter vi skulle besöka och ärenden att göra. Men så fort vi lämnat Höllviken började regnet falla och sen har hela dagen gått upp och ner. Regnat, strålande sol, skyfall, halvmulet och sol om vartannat.

Hittade denna coola kyrkan som renoverades, såg mer ut som ett Disney-palats än en kyrka, men ska garanterat förbi nån gång senare…

Som sagt många kyrkor i Skåne, man kunde nästan alltid se två eller tre kyrktorn. Och så cacher vid varje kyrka, men det är inte alltid dom kan plockas vare sig enkelt eller snabbt. Men vi tog en del och vi har några kvar tills nästa Skåne-resa =)

Vackert!

Det regnade och var uppehåll om vartannat… Och så ibland sprack det upp med lite sol också…. Men det gjorde att vi höll oss i bilen när det regnade men tog små promenader när det var uppehåll.

Vi åkte förbi Skurups flygplats och tittade lite på flygen som landade…

Hela Skåne är fylld med vackra alléer och denna ligger strax efter en vacker bokskog där regnet bara vräkte ner i utkanten av Dalby.

 

Vi hittade ett litet slott vid en sjö….

Och ytterligare en vacker bokskog där regnet föll ner…

 

Sen när det var lite uppehåll så tog vi en skogsprommis med Maxen. En vacker skogsväg där det gick massor av vilt med tanke på Maxen reaktioner =)

På ena sidan en björkskog…

Och sen sprack det upp ordentligt och blev väldigt fint!

Och på vägen tillbaka så började det regna igen, så vi fick springa tillbaka till bilen genom ganska snårig skog.

Sen tog vi en avstickare via Vomsjön och passade Övedsklosters slott vid Vombsjöns strand. Ett riktigt mysigt ställe med vackra alléer och café.


Eller om man ska vara noga finns det två caféer i närheten. På slottet finns det ett Våffelcafé där vi stannade till och fikade, men utan våfflor denna gången. De har ett mysigt café/butik och en superfin trädgård som är trevligt att besöka.

Sen finns det även ett café uppe i Övedskyrka som ligger så vackert till!

Skåne är helt galet allée-tätt

Sen tog vi vårt pick och pack till Sjöbo och Svärföräldrarnas nya hus. Vi har ju inte varit på plats tidigare och inte sett huset, bara via foton. Och nu när vi var i närheten var det dags. Så fint det blir! Otroligt vackert! Solen sken och det var tokvarmt… Max fick ligga kvar i bilen men med alla fönstren nervevade och verkade må superbra. Adde och jag tog en rundtur och det kommer blir så bra, tror svärföräldrarna kommer trivas massor här!

Gult och enplans! Superfint!

Sen stannade vi till hos Dr SpiderPig med familjen på en kort visit. Eftersom det var så varmt ville vi inte lämna Busen själv i bilen och det var inte riktigt läge för något längre besök. Sen tog vi oss vidare in till Sjöbo för att hitta något att äta…

Vi hittade tyvärr inte något i Sjöbo så vi åkte vidare mot Ystad…

Sen hittade vi en cache som verkade lite intressant eftersom den låg vid en stor radiomast men framförallt för att den låg upp en jättebrant “väg” på en åker…

Med supervacker utsikt…

Sen var vi helt plötsligt i Ystad och kollade på läckra hus.

Många vackra hus och läcker miljö att utforska.

Vi hittade inget som vi var sugna på i Ystad och det kändes som att vi gärna skulle komma tillbaka men då ska vi nog ställa bilen och gå omkring i stan för det kändes som en väldigt trevlig stad! Men sen kom regnet igen…

Och vi rullade hemåt via kustvägen… Det är vackert längst med vattnet.

I Beddinge hittade vi en restaurang som vi stannade till och käkade vid, såg inte ut som så mycket längst med vägen men det var verkligen ett väldigt trevligt ställe, men bra personal och god mat.

Vi började med en förrättstallrik med lite plockmat, mozzarellasticks, chili cheese, chicken wings och lökringar. Gott!

Och sen blev det en cheeseburgare var. Supergodburgare! Riktigt gott kött och bra mängd med ost. Mycket mat men väldigt gott!

När vi fyllt magarna med mat, vi rullade därifrån, det var gott och helt galet med mat. Adde tog Max på en prommis längst med en vacker åker och sen rullade vi vidare västerut mot Smygehuk.

Ett riktigt fint ställe som var helt fyllt med folk förra gången vi var där, men nu på kvällskvisten var det inte så mycket folk och det fanns ett par restauranger som vi skulle kunna ha ätit vid, bl.a. en fiskvagn som verkade ha riktigt mycket gott. Men vi gick ner på udden som är Sveriges sydligaste udde och tog en cache och fotade en hel del.

Det blev kväll och vi var hemma lagom tills att det var dags att ge Lillbus kvällsmat och vi tog varsin drink framför tv’n och så var vår dag i “friheten” över… En riktigt härlig dag med mycket att se och göra!

 

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] dag 3 – Höllviken dag 4 – Höllviken dag 5 – Höllviken dag 6 – Höllviken dag 7 – Höllviken dag 8 – Höllviken dag 9 – Höllviken dag 10 – Höllviken […]

Kommentarer är stängda.