Höllviken 2019

Höllviken dag 12

26 juli 2019

Morgon och datorn är igång och tangenterna glöder. Fredag, och snart är denna veckan slut… Helt galet, både att jag har jobba två veckor på fjärr från Skåne men också att den här Sambandsoperatörskursen som Adde pratat om sen i våras snart är slut. Galet!

Max myser i ACns drag och det är 30 C utanför… det är inte alls lätt för att vara en stor hund! Stackars Lillbus!

Frukost, inte så traditionellt eller vuxen men idag var jag sugen på rostat bröd med ost och jordgubbssylt. Så barnsligt gott!

Tar lite områdesbilder, loungen utanför restaurangen. Har kan man sitta och ta en drink från baren på kvällen eller bara träffa kursare.

Max vill vara nära idag också… men idag är han lite knepigare, men så länge han är lugn är jag glad. En av dagens arbetsuppgifter är ju ett prognostisering och det tar tid att göra!

Promenad innan lunch längst vattnet. Fläktar en del och jag försöker hitta platser där det inte är för varmt att gå. Vill ju spara Maxen trampdynor, då det är väldigt lätt hänt när asfalten kan bli 40-50 grader dagar som denna.

Kommer sakna denna prommenadsträcka!

Älskar havet!

Det blåa gör mig så lugn…

Sen är det dags för lunch, missat helt att ta bilden! Kycklingfilé med gräddsås och lingongelé och det vegetariska alternativet var Stekt ris med vårrullar. Så jag tog helt enkelt vårrullar till min kyckling med sås och gelé. Mumsig kombo. Men tyvärr blev det ingen bild, Adde var mitt i en förövning så de hade bara snabblunch och jag glömde bort i stressen och umgåsandet med Adde och hans kursare och instruktör att fota. Ibland blir det så…

Tillbaka till jobbet och fortsätter med Flaggning och Prognostisering. När jag blir klar med dagens viktigaste uppgift tar jag ytterligare en tur med M, så att det blir fler korta turer istället för långa. Lite mer i skuggan.

Fortfarande varmt i skuggan men mer hanterbart! Om ni är osäkra på hur varm asfalten är, sätt handen ca 5 cm ifrån och om det är för varmt att hålla handen där inom 5 sekunder är det för varmt att gå på. Litet tips!

Fortsätter jobba, och försöker jobba det sista för dagen men hinner inte riktigt klart! Det blir dags för middag men Adde ska tillbaka till lektionssalen efter middagen. Förövningen tar sin lilla tid och imorgon är det dags för deras examensövning.

Panerad fisk med remouladsås! Nomnomnom!

Jag går tillbaka till rummet och jobbet. Ger Max mat och jobbar en stund till. Adde har lektion och sen har kursen Tipsprommenad.

En härlig solnedgång fick vi på kvällen som vi njöt av med en öl med kursarna på matsalens veranda.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] dag 8 – Höllviken dag 9 – Höllviken dag 10 – Höllviken dag 11 – Höllviken dag 12 – Höllviken dag 13 – Höllviken dag […]

Kommentarer är stängda.